Pidutsejad lagastavad rannas

uudis_surfirand

Mändjala surfiklubi on tõsises hädas hoolimatute inimestega, kes jätavad randa maha klaastaarat ja muud risu.

Viimati tuli surfaritel öiste pidutsejate järelt koristada ööl vastu esmaspäeva, mil lisaks lagastamisele oli rannas autoga rallitud otse veepiiril.

“Klaaspudelid ei ole lihtsalt tühjaks joodud ja randa vedelema jäetud, vaid on ka puruks löödud, et mõni surfar, päevitaja või väike laps saaks sinna otsa oma jalad puruks astuda. Vähe sellest, mõne arvates on jube lahe sõita autoga randa või miks mitte, lausa vette,” kirjutatakse Mändjala Surfclub’i FB lehel.

Klubi juht Marko Kesküla ütles Saarte Häälele, et alates märtsikuust on nad neljal-viiel korral leidnud rannast pudeleid ja lõkkekohti, samuti jälgi autoga rannal rallimisest. “Seal käiakse päris tihti ka ATV-de ja tsiklitega,” märkis Kesküla ja lisas, et pole kordagi ühelegi seltskonnale ise peale sattunud, kuid on rannast pidanud juba prügikoti jao klaasikilde ära vedama.

Kuna tänavu taotleti ja ka saadi avaliku ranna luba, siis öist liikumist rannas piirata ei soovita. “Praegu tuleb välja, et peame hakkama seal patrullima või öösiti läbi käima,” nentis Kesküla pärast arutelu klubi teiste liikmetega.

Samuti lubas ta pöörduda politsei poole ja alates laupäevast, kui on surfihooaja ametlik avamine, pannakse randa üles ka kaamerad.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 566 korda, sh täna 1)