UUS:Neli saarlast said looduskaitsja tunnustuse

Pühapäeval anti Pärnus Pernova Hariduskeskuses Keskkonnaministri poolt kätte noore looduskaitsja märgid. Sel aastal oli kõige rohkem märgi saajaid Saare, Tartu ja Harju maakonnast. Saarlasi oli 19 märgisaaja seas neli.

Siinkohal tutvustame saarlastest noori looduskaitsjaid:

Diana Alt (9. kl) – Diana on Saaremaa Ühisgümnaasiumi 9. klassi õpilane, kes on koos laureaat Eloga kirjutanud mitmeid uurimistöid Saaremaa loodusest – nii siinsete sokkude sarvedest kui rannaniitude tigudest. Osalenud mitmel aastal Vilsandi rahvuspargi noore looduskaitsja kursustel.

Elo Nõmm (9. kl) – Elo on Saaremaa Ühisgümnaasiumi 9. klassi õpilane, kes on koos laureaat Dianaga kirjutanud mitmeid uurimistöid Saaremaa loodusest – nii siinsete sokkude sarvedest, kui rannaniitude tigudest. Osalenud mitmel aastal Vilsandi rahvuspargi noore looduskaitsja kursustel.

Karl Jakob Toplaan (18 a) – Karl Jakob on Kuresaare Gümnaasiumi õpilane, kel suur pildistamishuvi ning ohtralt auhindu erinevatel loodusfoto konkurssidelt. Karl Jakob on osalenud mitmeid aastaid Vilsandi rahvuspargi noore looduskaitsja kursustel.

Martin Vesberg (6. kl) – Martin on Saaremaa Ühisgümnaasium 6. klassi õpilane, Martin on aktiivne osaline loodusalastel seminaridel ja kursustel ning on esinenud edukalt mitmetel loodushariduslikel konkurssidel

Noore looduskaitsja märki antakse välja 2011. aastast, ühel aastal antakse välja maksimaalselt 30 märki. Märgiga tunnustatakse noore, kuni 26-aastase aktiivse looduskaitsja tegevust. Märk antakse isikule, kes on eriliselt silma paistnud loodushoiu alal, saavutanud häid tulemusi loodushariduse konkursil või aidanud kaasa loodusteemalise ürituse korraldamisele.

Noore looduskaitsja märk kujutab tammelehte ja on valmistatud valgest vasest ning kaetud läbipaistva rohelise emailiga. Märgi autor on kunstnik Julia Maria Künnap.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 558 korda, sh täna 1)