Noortekeskuse uus juht asus ametisse (2)

ESIMENE TÖÖPÄEV: värsket Kuressaare noortekeskuse juhatajat Arnek Grubnikut (paremal) õnnitleb vabatahtlik David Santos Hispaaniast. Järjekorras ootab Anne Nelis. MAANUS MASING

ESIMENE TÖÖPÄEV: värsket Kuressaare noortekeskuse juhatajat Arnek Grubnikut (paremal) õnnitleb vabatahtlik David Santos Hispaaniast. Järjekorras ootab Anne Nelis.
MAANUS MASING

Kuressaare noorte huvikeskuse juhina alustas eilsest Arnek Grubnik. Kümme aastat Muhu noortekeskust juhtinud mees kinnitas, et viimased paar nädalat on ta ennast uues töökohas toimuvaga kurssi viinud.

Muhust äratulek ei olnud kerge, sest alles koliti sealne noortekeskus uude majja. “Tunnetasin juba mitu aastat, et peaks edasi liikuma. Kui uus maja valmis sai, tuli otsus, et nüüd lähen. Uus juhataja Muhu noortekas on paigas ja noorsootöötaja vormistatakse tööle lähiajal. Sain rahuliku südamega asjad üle anda,” rääkis Grubnik.

Saatuse tahtel on tema järgmine missioon Kuressaare noortekeskuse üleviimine bussijaama. Enne tuleb uutes ruumides remont teha. “Suveks kolime noortekeskuse randa. Sügisel tuleme siia tagasi ja loodetavasti juba sügisel kolime uutesse ruumidesse,” avaldas ta lootust.

Uus juhataja usub, et bussijaama muinsuskaitse alla võtmine nende tegemisi ei piira. “Grafitit enam välisseinale ilmset teha ei lubata, aga ega kaitse all olemine ei pea ilmtingimata negatiivne olema,” arvas Grubnik.

Muhuga võrreldes on suurem ka noortekeskuse külastajate arv. Kui Muhus käis noortekeskuses tipppäevadel paarkümmend noort, siis linnas on keskmine külastatavus 40–50 inimest päevas. Suveks keskust kinni panema ei pea, sest varasemate aastate statistika näitab, et kõik linnalapsed suveks maale ei sõida, rannanoortekas on nende jaoks popp kooskäimiskoht.

Kuressaare eripäraks peab Arnek Grubnik noortevahetust välisriikidega. “Väiksematel keskustel ei pruugi selleks ka võimekust jätkuda. Siin on see aastaid toiminud,” rõhutas ta.

Kindlasti jätkatakse tema sõnul autoringi tegevust: “Poistel on tehnikaringi vaja!” Aastaid on Kuressaare noorte huvikeskuses korraldatud ka jalgrattalubade koolitust. Liikluse ja ohutuse teemadega plaanitakse jätkata. Muusika ja filmide tegemine on samuti kavas.

Uue juhataja tulek satub aega, kui käimas on haldusreform. Tulevikus näeb ta, et Saare maakonnas võiks olla Saaremaa noorsootöö keskus. “Kõik noortekeskused teevad omavahel koostööd, kuid neid juhitaks ühtsest katusorganisatsioonist,” selgitas ta. Grubnik pakkus välja ka võimaluse, et sarnaselt pangabussiga võiks maal ringi sõita ka noortekeskus, et ükski laps kõrvale ei jääks.

Uus ametikoht toob tema perele kaasa suure elumuutuse. Augustist kolitakse elama Kuressaarde. “Sõita iga päev ei jõua ja noortekeskuse töö on kord selline, et mõni üritus toimub ka hilja õhtul,” märkis Grubnik.


Sügisel avab uksed Noortejaam

Bussijaama hoones tegutsema hakkav Kuressaare avatud noortekeskus sai nimeks Noortejaam.

Poolesajast konkursile esitatud nimest valiti koos noortega välja kümme, need pandi omakorda Facebooki hääletusele. FB-s kogus enim hääli – 46 – nimi Noortejaam.

Populaarsuselt teisele kohale jäi LINK ehk LInna NoorteKeskus (25 häält). Järgnesid Noortepeatus (15), Noortekas (9), Noorte Stopp (10), PESA (3), B-ANK ehk Bussijaama Avatud NoorteKeskus (3). Veel pakuti keskuse nimeks PEATUS, Kure ja Noortemaa.

Noortekeskuse nimi kuulutati välja eile lastekaitsepäevale pühendatud üritusel Kuressaare kõlakoja juures.

Monika Puutsa

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 010 korda, sh täna 1)