Lageraiujat ootab kohus (5)

Teisipäeval astub kohtu ette 26-aastane Elvis, keda süüdistatakse puude ja põõsaste ebaseaduslikus raies.

Sama teo eest on ka Sikassaare Metsad OÜ-le esitatud süüdistus, et Lääne-Saare vallas ühel maaüksusel on tehtud ebaseaduslikku metsaraiet ehk lageraiet harvendusraie-ealises puistus.

“Süüdistuse kohaselt on raiega tekitatud keskkonnale kahju summas 5614 eurot,” ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm. Prokuratuuri teatel pandi samasugune rikkumine toime ka Leisi vallas, kus keskkonnakahju ulatub 17 561 euroni.

Sellise teo eest karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega. Juriidilist isikut aga rahalise karistusega. Eelmise karistuse sai Elvis puude ja põõsaste ebaseadusliku raie eest jaanuaris.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 943 korda, sh täna 1)