Rannad ootavad suplejaid (2)

Ühtekokku avatakse täna rannamõnude nautijatele ametlikult üle Eesti 53 avalikku supluskohta. Saaremaal on neid kaks – Kuressaare supelrand ja Mändjala supelrand.

Kuressaare rannas hoolitseb vetelpääste, rannavalve ja avaliku korra eest Securitas Eesti AS ja Mändjalas toimetab nüüd juba neljandat aastat avaliku ranna heakorrastamisega MTÜ Päikesepesa.

Esimesed veeproovidki on ametlikest supelrandadest juba võetud ja nende tulemused näitavad, et   vee kvaliteet on väga hea. Lisaks on maikuus vee­proov võetud ka Karujärvest ning ka seal oli vee kvaliteet 23. mai seisuga terviseameti andmetel suurepärane.

Vesigi on randades juba soe – eile näiteks mõõdeti Mändjala rannas veetemperatuuriks 22 kraadi ja Karujärvel mõõdeti nädalavahetusel veesooja 20 kraadi. Kuressaare rannas eile ametlikku veetemperatuuri veel teada ei olnud, kuid varbad hindasid vee mõnusaks.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 455 korda, sh täna 1)