Ametikoolis algas sisseastumisavalduste vastuvõtt

Kolmapäeval 1. juunil algas Kuressaare Ametikoolis sellesuvine sisseastumisavalduste vastuvõtt, erialade loendis on mitu uut õppekava.

„Sel sügisel alustame erakordselt hea valiku õppekavadega. Mitmed neist on päris uued, teised läbinud värskenduskuuri, et aja ja tööandjate vajadustega kaasas käia. Sh alustame mitme uue kutsekeskhariduse ehk „amet ja keskharidus korraga“ õppekavaga,“ rääkis ametikooli õppejuht-metoodik Anneli Kikkas. „Mõned uued õppekavad on küll veel alles kinnitamisel, aga näiteks disaini õppesuuna õppekavade puhul, kus muutused on kõige suuremad, on meil info peatsest kinnitamisest ja saame vastuvõtuga alustada.“

Kikkas märkis, et väga põnevad uued erialad, mis põhikooli lõpetajale võiksid huvi pakkuda, on kujundaja (stilist),  kujundaja (liikuva graafika kujundaja), noorem tarkvaraarendaja. „Lisaks meie juba tuntud tugevad erialad – sõiduautotehnik, ehitusviimistlus, kokk ja muidugi väikelaevade ehitus.“

„Gümnaasiumi lõputunnistusega inimestele on meil samuti palju põnevat ja uut – näiteks raamatupidaja ja tegevusjuhendaja,“ rääkis Kikkas. „Ka lapsehoidja eriala, mille lõpetanute järele on tööjõuturul väga suur nõudlus.“

Täpsem info vastuvõetavate erialade kohta on saadaval ametikooli kodulehel. Sel aastal algab ametikoolis esmakordselt sisseastumisavalduste vastuvõtt juba juuni algusest, eelmistel aastatel on vastuvõtt alanud pärast jaanipäeva. Sisseastumisavalduste vastuvõtt kestab 12. augustini.

Uus õppeaasta algab kutsekeskhariduse taseme õppijatel 29. augustil riigikaitselaagriga ning 1. septembril avaaktusega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 307 korda, sh täna 1)