Motovarjud lendavad Saaremaa taevas (1)

Eile algas Saaremaal Eesti tiibvarjuspordi liidu korraldatav lennuvõistlus.

Sellised õhusõidukid peaksid saarlastele tema sõnul juba päris hästi teada olema, kuna neid aparaate on siinkandis näha olnud regulaarselt juba mitu kevadsuve järjest ning tavaliselt osalevad võistlustel ka kohalikud piloodid, kelle hulgast ehk tuntuim on Taniel Vares.

Võistlusnädal kestab kuni laupäevani ja võistlusala hõlmab kogu Saare- ja Muhumaad.

Kestvuslennu võistlustel lendab iga piloot päevas kuni kuus tundi ning tema põhiülesandeks on õhuorienteerumine spetsiaalse kaardi alusel ja erinevad vahemaandumised, tuleb ette päris uskumatuid olukordi ja kummalisi vajadusi. Kellel lõppeb ootamatult kütus, kellel juhtub mõni tehniline rike, mõni vajab abi transpordi korraldamisel.

“Väikese soovitusena ütlen saarlastele, et kui saabuval võistlusnädalal keegi imelik olend kuskil kummalises kohas maanduma juhtub, ei maksaks talle seda kohe pahaks panna, pigem tasuks uurida, kas on võimalik talle millegagi kasulik olla,” soovitas võistluse korraldaja Paap Kõlar.

Enamik välispiloote valdab ka inglise keelt, seega ei tohiks suhtlemisraskusi tulla.

Publikut silmas pidades toimub kas neljapäeval või reede õhtul sõltuvalt ilmast publikukatse, kus on võimalik neid aparaate ja nende lendu päris lähedalt näha.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 621 korda, sh täna 1)