Hiidlased said jalgpallimurul saarlastelt kõvasti sugeda

VÕITLUS PALLI PÄRAST: saarlaste kaitsja Urmas Rajaveer on saanud peaga löögile. IRINA MÄGI

VÕITLUS PALLI PÄRAST: saarlaste kaitsja Urmas Rajaveer on saanud peaga löögile.
IRINA MÄGI

Eelmisel aastal jalgpallimaavõistlusel Kärdlas Hiiumaalt saadud 0 : 2 kaotus andis Saaremaa koondise meestele sellise motivatsiooni revanšiks, et vastane alistati Saaremaal seekord koguni tulemusega 7 : 2.

“Meeleolu on super, võidu järele me tulime, sest see, mis eelmisel aastal juhtus, teeb iga saarlase meele mõruks,” rääkis Saaremaa koondise kapten Elari Valmas. “Et võit nii kindlalt tuli, ei olnud üllatus, aga väga enesekindlalt me ka peale ei tulnud. Praegu on meie vorm nii hea ja neil mitmeid põhimehi polnud.”

FC Kuressaares mängiv hiidlane Tõnis Koppel pidi tõdema, et saarlased said magusa revanši. “Saaremaa oli täna ikka kõvasti parem,” märkis ta. “Teil on kokkumänginud meeskond, meil oli kokkulapitud sats. Aga meil oli ka palju võimalusi, mis jäid löömata, lasime endale lüüa lihtsad väravad ja tegelikult oli mäng huvitav.”

Kuressaare kunstmuruväljaku avamise pidustuste raames mängitud kohtumist alustasid võõrustajad isukalt ja juba esimesel rünnakul lõi Mario Stern 1 : 0. Kui Sander Laht ja Stern lisasid veel kaks tabamust, oli näha, et külalistele võimalust ei anta.

“Plaan oli hoida nullis, aga kohe tulid väravad ära ning nii oli taktika sassi löödud, kuna me ei saanud ääri kinni,” tunnistas Tõnis Koppel.

“Esimene värav ei võtnud meil veel pingeid maha, sest mäng oli rabe,” rääkis Elari Valmas. “Võib-olla oli see ka väljaku pärast, mille kate oli kuiv ja meile harjumatu.”

Kuigi Algis Kelder lõi esimesel poolajal ühe värava tagasi, jätkasid saarlased pärast vaheaega sealt, kus mäng oli pooleli jäänud. Mario Stern lõi oma kolmanda värava ja Maarek Suursaar suurendas edu 5 : 1-le. Siis hakkas võimalusi tekkima ka hiidlastel ja Kersten Lõppe vähendas vahe kolmele väravale.

“Lõpus hakkas neil palju vabu tsoone tekkima, kõik läksid rünnakule ja hakkas selline sõumäng, aga kui seis seda lubab, siis miks mitte,” rääkis Ela­ri Valmas.

Maavõistluse lõppskoori vormistasid vahetusest sekkunud Alari Saar ja Mairo Miil. “Kure mängijana oli mul siiski rõõm näha, et meestel on hea hoog sees ja peame meistrikatel samamoodi jätkama,” avaldas Tõnis Koppel võitjatele tunnustust, kuid lisas, et järgmisel aastal saadakse taas kokku Hiiumaal. Ka Elari Valmas tunnistas, et meeskond sai Eesti meistrivõistlusteks positiivset emotsiooni juurde. “Saime mängu nautida, liigas läheb hästi ja seal pingutame täiega,” märkis ta. “Kodupublik andis meile ka täna palju juurde. Järgmisel aastal tuleb aga kogu Hiiumaa kohale ja 12 mängijaga tahetakse võit jälle ära võtta.”

Saaremaa ja Hiiumaa naised on jalgpalli maavõistlusel kohtunud nüüd kolm korda. Kui 2014 võitsid saarlannad 7 : 0 ja mullu olid hiiu naised paremad 5 : 3, siis tänavu võitsid Kuressaares 3 : 1 võõrustajad.

Kui Mariliis Remmel viis uuel Kuressaare kunstmuruväljakul mängitud kohtumises Saaremaa 1 : 0 juhtima, siis Lisette Tammeveski viigistas. Seejärel jätkus väljakul võrdsete vastaste mäng, kuid mida rohkem lõpu poole, seda enam said kontrolli enda kätte võõrustajad. See kandis ka vilja, sest Anne-Mai Alas lõi 2 : 1 ja Marilis Remmel 3 : 1.

“Võit tuli raskelt ja oleme väga väsinud,” tunnistas Saaremaa naiskonna abitreener Liisa Mere, lisades, et tegelikult võis sellist kohtumist oodatagi, sest eelmisel aastal oli ka nii. “Motiveeritus oli hea, kõik tüdrukud tahtsid ikka võita. Me olime paremad, sest oleme rohkem trenni teinud, meil on kiired ründajad ja kasutasime seda ära. Alguses ei saanud vedama, pärast ei saanud pidama.”

Samas mängitud kohtumises võitsid Saaremaa spordilegendid Eesti jalgpallilegende 2 : 1. Kui Hendrik Karlson viis kodumeeskonna 1 : 0 juhtima, siis Mihkel Kannelmäe viigistas ja Saaremaa meeskonna võidu vormistas Raimond Salong.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 154 korda, sh täna 1)