Uue patrull-laeva ehitab politse- ja piirivalveametile Baltic Workboats

SIM_2993_v

Täna allkirjastati siseministeeriumis uue reostustõrjevõimekusega patrull-laeva hankeleping, mida hakatakse kasutama eelkõige merereostuse seireks ja tõrjeks.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul saab uuest alusest suuruselt teine politsei- ja piirivalveameti käsutuses olev laev. „Uus patrull-laev tõstab oluliselt reostustest tulenevatele hädaolukordadele reageerimise võimekust, reageerimiskiirust ja ka reageerimisulatust ennekõike Eesti mere- ja rannikualal. Politsei- ja piirvalveameti käsutusse minev laev saab olema varustatud kaasaegse tehnikaga ning on oluliselt funktsionaalsem. Laev on võimeline ühe ööpäeva jooksul reostusest puhastama 0,6 ruutkilomeetrise pindala, samuti on tal võimekus võtta peale kuni 100 hädasolijat,’’ lausus Pevkur.

„Mul on hea meel, et uue patrull-laeva rahvusvahelise ehitushanke võitis Eesti tootja Baltic Workboats AS, mis näitab ilmekalt meie laevaehitajate kõrget taset,’’ lisas ta.

Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori asetäitja Tauno Tuisk ütles, et uus laev on tähtis investeering Eesti mereala puhta ja ohutuna hoidmisse. „Reostustõrjetöödel on esmatähtis kiiresti kohale jõuda ning reostuse levik peatada. Mida rutem töödega reostuskohal alustatakse, seda vähem jõuab saaste levida ning kahju tekitada ja ka aine kokku kogumine on lihtsam. Seetõttu peame tähtsaks, et uue laevaga jõuame sündmuskohtadele kiiremini ning laev on merekindlam,“ sõnas Tuisk.

Uue patrull-laeva kogupikkus on 41 meetrit ja meeskonnaliikmete arv 10.

Laeva maksab kokku 16 056 000 eurot ja seda rahastatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toel, millest 15 % on Eesti riigi osalus. Lepingu kohaselt valmib laev 2018. aasta suveks.

Uue patrull-laeva hankelepingu allkirjastasid siseminister Hanno Pevkur, politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja Tauno Tuisk ja Baltic Workboats AS juhatuse esimees Margus Vanaselja.

uus_laev_3d_mudel

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 260 korda, sh täna 1)