Meri tuksub täna 1700 laulja ja pillimehe südames

OOTUSÄREVUSES: Saaremaa laulupeo kunstiline juht Mai Rand (vasakult), peakorraldaja Valve Heiberg, lavastaja-stsenarist Marit Tarkin ja rahvapilliorkestrite üldjuht Õie Pärtel usuvad, et usin ettevalmistustöö annab meeleolukate kontsertide näol kõikidele pidulistele vägeva energialaengu. MAANUS MASING

OOTUSÄREVUSES: Saaremaa laulupeo kunstiline juht Mai Rand (vasakult), peakorraldaja Valve Heiberg, lavastaja-stsenarist Marit Tarkin ja rahvapilliorkestrite üldjuht Õie Pärtel usuvad, et usin ettevalmistustöö annab meeleolukate kontsertide näol kõikidele pidulistele vägeva energialaengu.
MAANUS MASING

Eile õhtul Massinõmmel süüdatud Saaremaa 51. laulupeo tuli jõuab täna Kuressaare lossihoovi, kus ühtekokku 1700 esinejat löövad mere sadat südant otsides lahti pillilood ja lauluviisid.                                     

Peo peakorraldaja Valve Heiberg ütles, et registreeritud on 71 muusikakollektiivi ja ühel või teisel kujul on esindatud kõik maakonna omavalitsused.

Tulemata ei jää ka külalised. Heiberg märkis, et avalikku kutset küll välja ei hõigatud, aga meie oma kollektiividel oli võimalus sõpru peole paluda eeldusel, et nad kutsutute eest ka ise hoolitsevad. Nii on külla oodata laulukoore Lätist, Soomest, Tartust, Tallinnast, Lihulast, Hiiumaalt ja kolmekümneliikmelist puhkpilliorkestrit Leedust, mis peaks laulupeo rongkäigule kõvasti värvi juurde andma.

Peo repertuaar on vaheldusrikas ja vaatamata kontsertetenduse pealkirjale “Merel on sada südant” päris kõik lood meretemaatikast ei lähtu. Laulupeo avalaul on Kuressaare gümnaasiumi vilistlasest helilooja Aare Kruusimäe ühendkooridele mõeldud laul “Kohav rand”, mis on loodud spetsiaalselt Saaremaa laulupeo tarbeks.

RINNAEHTED: Kollektiivide juhid saavad endale rosetiks miniatuursed sallid, mis on inspireeritud Ruhnu hülgeküttide sallidest. SAARE MAAVALITSUS

RINNAEHTED: Kollektiivide juhid saavad endale rosetiks miniatuursed sallid, mis on inspireeritud Ruhnu hülgeküttide sallidest.
SAARE MAAVALITSUS

Eile tehti lossihoovis etenduse tekstiproove, täna toimuvad laululaval kogu päeva jooksul erinevate kooriliikide lauluproovid ja suur kontsert algab kell 17.

Laulupeoga käib alati kaasas laulupeosupp. Tänavu valmistavad Saaremaa naiskodukaitsjad peolistele kokku 1050 portsu jagu kehakinnitust, mis koosneb seljankast, morsist ja saiakesest.

Heibergi sõnul tuleb järgmist laulupidu oodata ilmselt kolme asemel neli aastat, kuna 2019. aastal toimub suur, vabariigi 100. juubelisünnipäevale pühendatud üleriigiline pidu ja varasemaks Saaremaa laulupidu ilmselt nihutama ei hakata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 119 korda, sh täna 1)