Kuressaarde jõudis maagiline konteiner

MAANUS MASING

MAANUS MASING

Eesti arhitektide liidu ja Eesti Vabariik 100 korraldustoimkonna projekti “Hea avalik ruum” raames jõudis eile Kuressaare turuplatsile linnainstallatsioon “Maagiline konteiner”, mille autor on arhitekt Mark Grimitliht.

Eelmise aasta oktoobrist mööda Eestit rännanud konteineri eesmärk on esitleda EV 100 arhitektuurivõistluste võidutöid nende tulevases asukohas ja tekitada diskussiooni. Lisaks tuleb igas linnas konteinerist välja midagi just sellele linnale iseloomulikku. Installatsioon avatakse ametlikult järgmisel teisipäeval, 31. mail.

Kuressaare linnavalitsuse projektijuhi Simmo Kikkase sõnul on Kuressaare kesklinna avaliku ruumi arhitektuurivõistluse võidutöö “VAIP”, mille autorid on Häli-Ann Tooms ja Mari-Liis Männik, kavas lähiaastatel ellu viia.

“Võidutöö üks moto on elustada neid kesklinna osasid, mis on praegu unarusse jäänud. Selles osas on turuhoone taga olev plats installatsiooni asukohana sümboolne, sest tulevikus peaks see ala muutuma inimestele sõbralikumaks ja atraktiivsemaks. Hea avaliku ruumi mõte seisnebki selles, et koht, kus on hea olla, leiab oluliselt rohkem kasutamist ja sinna koondub rohkem elu,” selgitas Kikkas ja lisas, et EV 100 arhitektuurivõistluse korraldamisel oli Eesti arhitektide liiduga väga hea koostöö ja see jätkub hea avaliku ruumi teostamisel.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 058 korda, sh täna 1)