Minister Hanso viis kolleegid sõjamuuseumi (VIDEO)

IMETLEVAD RASKETEHNIKAT: Ajaloolist tankitõrjekahurit uudistavad muuseumimees Sergei Ruus, Läti kaitseminister Raimonds Bergmanis, Leedu kaitseminister Juozas Olekas ja Eesti kaitseminister Hannes Hanso koos tütar Mari Elliga. Selgitusi jagab muuseumi eestvedaja Margus Sinimets. Foto: Maanus Masing

IMETLEVAD RASKETEHNIKAT: Ajaloolist tankitõrjekahurit uudistavad muuseumimees Sergei Ruus, Läti kaitseminister Raimonds Bergmanis, Leedu kaitseminister Juozas Olekas ja Eesti kaitseminister Hannes Hanso koos tütar Mari Elliga. Selgitusi jagab muuseumi eestvedaja Margus Sinimets.
Foto: Maanus Masing

Eesti kaitseministri Hannes Hanso kodukülas Reinas asuvas Saaremaa sõjavara muuseumis said Läti ja Leedu kaitseminister näha eelmise sajandi relvi kahurist püstolini, soomusrongivagunit ja Kaitseliidu ajalugu tutvustavat ekspositsiooni.

“Muuseum jäi minu omaaegsele kooliteele ja Joeli (muuseumi juht Joel Nõukas – toim) tunnen ammusest ajast. Külalisi on au siia tuua. Minu teada siin kolm ministrit korraga varem käinud pole,” kiitis minister Hanso koduküla meest.

Hannes Hanso rõhutas Balti riikide koostöö olulisust enne NATO Varssavi tippkohtumist. “Eesmärgiks oleks liitlasvägede suurem kohalolek Balti riikides ja Poolas. Selleks tuleb koostööd teha omavahel, liitlasriikide ja NATO-ga,” ütles Hanso. “Meie hääl kõlab ühiselt kõvemini kui üksikult. Rumal oleks üksteiselt tekki pealt tõmmata. Meil on ühine ohuhinnang, Venemaa käitumine on olnud ettearvamatu ja agressiivne,” selgitas ta.

Seda kõiki arutati eile hommikul mitmetunnisel kohtumisel, mille tulemusena kirjutati alla ühiskommünikee.

Vägede paigutamist Saaremaale Hanso mõistlikuks ei pea. “Oluline on, et Eesti oleks kaitstud. Liitlased tulevad Tapale, merel on kogu aeg liitlaste laevastik ja õhuturve toimib pidevalt. Seega Saaremaale me vägesid ei too ja hea ongi,” kinnitas ta.

Eesti, Läti ja Leedu kaitseminister külastasid eile hommikul ka Baltic Workboatsi (BWB) laevatehast Nasval, kus ettevõtte juhatuse esimees Margus Vanaselja tutvustas ettevõtte tootmisvõimalusi ja tooteportfelli, samuti seni Balti riikide jõustruktuuridele ehitatud laevu.

Kuressaarest lendasid ministrid Leedu transpordilennukiga Gruusiasse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 524 korda, sh täna 1)