Kuidas sundida Donald Trumpi alistuma?

ON VASTU: Ameerika Ühendriikides suurt autoriteeti omav filosoof, kirjanik ja diplomaat Michael Novak arvab, et vabariiklaste praegune kandidaat presidendi kohale Donald Trump on absoluutselt kõlbmatu. Tema sõnul on Trump vulgaarne ega oma vajalikku ettevalmistust. Foto: YOUTUBE.COM

ON VASTU: Ameerika Ühendriikides suurt autoriteeti omav filosoof, kirjanik ja diplomaat Michael Novak arvab, et vabariiklaste praegune kandidaat presidendi kohale Donald Trump on absoluutselt kõlbmatu. Tema sõnul on Trump vulgaarne ega oma vajalikku ettevalmistust.
Foto: YOUTUBE.COM

Ameerika ekspresident George W. Bush ja tema selja taha koondunud neokonservatiivid ei kavatse toetada Donald Trumpi presidendikandidaadina. Nad soovivad Vabariikliku Partei ridadest leida alternatiivi, kelleks võib näiteks saada kas ettevõtja Mitt Romney või siis eruadmiral William McRaven, kirjutab ajakirjanik Paolo Mastrolilli Itaalia ajalehes La Stampa.

Itaalia lehe andmetel on USA Vabariikliku Partei sees tekkinud tõeline fronde*, kes soovib Donald Trumpi peatada ja leida temast sobivam kandidaat. Kaalumisel on näiteks eruadmiral William McRaven, kes juhtis USA eriülesannetega väeosa ja viis läbi operatsiooni, mille tagajärjel tapeti viis aastat tagasi Osama bin Laden.

Veel on teada, et mõned nädalad tagasi kohtus ajakirja Weekly Standard peatoimetaja, neokonservatiiv Bill Kristol ettevõtja Mitt Romneyga, kes kandideeris Valgesse Majja juba 2012. aastal. Seni pole Romney oma vastust andnud. Kuid kõik see olevat vaid kogu ettevõtmise jäämäe veepealne osa, kirjutab itaalia ajakirjanik.

La Stampa tsiteerib ameerika filosoofi ja kirjanikku Michael Novakit, kes on öelnud: “Ma lihtsalt ei saa hääletada Donald Trumpi poolt, sest selle mehe vaated on labased ja vulgaarsed, kuid mis kõige olulisem, tal pole vastavat ettevalmistust, et juhtida suurt riiki. Kui hääletada tema poolt, siis me ei tea, milleks ta Valge Maja muudab.

Valimised toimuvad alles novembris, seega on [vabariiklastel] veel piisavalt aega, et leida mõni temast sobivam alternatiiv.”
Praegu, kirjutab La Stampa, seisavad USA Vabariikliku Partei mässumeelsed liikmed olulise küsimuse ees: kes tekitab riigile enam kahju? Kas Trump või demokraadist Clinton? Donald Trumpi peamine ohtlikkus seisneb selles, et ta ei ole tõeline konservatiiv ja seepärast võib ta ohtu seada vabariiklaste enamuse nii USA senatis kui ka esindajatekojas.

Ja mis kõige kohutavam – kui valida presidendiks populist Donald Trump, võib Vabariiklik Partei aastakümneteks kaotada oma eesmärgi ja mõtte! Kuid samas ei saa lubada ka Hillary Clintoni võitu, sest tema muudaks jõudude tasakaalu USA ülemkohtus liberaalide kasuks.

Pikem lugu ilmus laupäevases Saarte Hääles

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 123 korda, sh täna 1)