Balti riikide kaitseministrid väisasid Baltic Workboatsi (1)

!cid_73A8504A-E32D-4012-A080-C074AB2488C0@bwb

Eesti, Läti ja Leedu kaitseministrid külastasid täna hommikul Saaremaal Nasval asuvat Baltic Workboatsi (BWB) laevatehast, kus BWB juhatuse esimees Margus Vanaselja tutvustas külalistele ettevõtte tootmisvõimalusi ja tooteportfelli. Samuti seni Balti riikide jõustruktuuridele ehitatud laevu ja milliseid ülesandeid need täidavad.

Ministrid tutvusid ka eelmisel kevadel Leedu piirivalvele üle antud 26-meetrise patrulllaeva Aleksandras Barauskasega, mis parasjagu tehases garantiiülevaatuses viibib.  Minister Hanso rõhutas kolme riigi koostöö olulisust kaitsetööstuse arendamisel ja tõi positiivse näitena esile Baltic Workboatsi, kui ettevõtte, kes on ehitanud laevu nii Eesti, Läti kui ka Leedu riigilaevastikele.

BWB juht Margus Vanaselja rõhutas kodumaise kaitsevaldkonna arendusprojektide tähtsust ning nende mõju ettevõtete ekspordipotentsiaalile. “Kui oleme juba Eesti kaitseväele toote välja arendanud, siis on seda oluliselt lihtsam müüa ka teistele riikidele. Riik võiks selliseid projekte vaadata investeeringu mitte kuluna, tihtipeale on väga oluline referentslaevade olemasolu ning ilma riigi kui tellija toeta ei ole neid võimalik arendada.”

Baltic Workboats on alumiiniumist ja terasest laevu ehitav ettevõte, mille toodangus on lai valik erinevaid töölaevu patrull- ja lootsikaatritest kuni parvlaevadeni. Ettevõtte 2015. aasta käive oli 23 miljonit eurot, hetkel on töös tellimused Eesti, Rootsi, Taani ja Belgia klientidele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 527 korda, sh täna 1)