Abruka mehed päästsid paadist välja kukkunud ja alajahtunud mehe elu (8)

Kuressaarest paadiga Abrukale sõites vette kukkunud mees pääses surmast tänu Saaremaa Vabatahtliku Merepääste Seltsi Abruka üksuse päästjatele, kes alajahtunud mehe üles soojendasid ja kiirabile üle andsid.

Merepääste juht Maidu Lempu rääkis Saarte Häälele, et päästeoperatsioon toimus laupäeva õhtul Abruka saare lähistel. Saarel oli teada, et sinna peaks jõudma Kuressaare jahisadamast startinud lappaja-paat ühe mehega pardal. Kui teekond oli juba kahtlaselt pikaks veninud, läksid merepääste seltsi Abruka üksuse mehed sadamasse asja uurima.

Binokliga merele kiigates märkasid nad paati Sepamaa lahes triivimas ja arvates, et tegemist on tehnilise rikkega, sõitsid päästjad Abruka sadamast välja. Maidu Lempu sõnul tuli aga meestel tehnilise pukseerimise asemel hakata paadist välja kukkunud ja tund-poolteist 12-kraadises vees olnud meest soojendama.

“Mees rippus väljaspool paati vee sees, päästjad võtsid tal märjad riided seljast ja soojendasid ta üles,” kirjeldas Lempu. Neljakümnendates aastates mees oli kontaktne, kui tema kehatemperatuur oli Lempu sõnul langenud kriitilise piirini. Päästjad andsid ta Roomassaare sadamas üle Kuressaare haigla kiirabile.

“Põhjust ei tea, miks ta paadist välja läks või kukkus, kuid sisse ta enam ronida ei suutnud,” rääkis Maidu Lempu. “Oleme seda koguaeg rõhutanud, et paadist on väga lihtne välja kukkuda, kuid sugugi mitte nii lihtne tagasi saada.”

Saaremaa vabatahtlikule merepääste seltsile oli laupäevane päästeoperatsioon juba kolmas käesoleval navigatsioonihooajal. Esimest korda reageerisid nad tehnilise rikkega aluse päästmisel Soelas, teine oli Saksa jahi päästmine Vahase saare all.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 902 korda, sh täna 1)