Tõnu Post valiti põllumeeste juhiks (2)

PÕLLUMEESTE PRESIDENT: Tõnu Posti sõnul ei võtnud ta organisatsiooni juhi kohta vastu kergekäeliselt. Foto: MAANUS MASING

PÕLLUMEESTE PRESIDENT: Tõnu Posti sõnul ei võtnud ta organisatsiooni
juhi kohta vastu kergekäeliselt.
Foto: MAANUS MASING

Säreveres toimunud Eesti põllumeeste keskliidu suurkogul valiti liidu presidendiks kolmeks aastaks Saaremaa põllumeeste liidu juht Tõnu Post.

 

Tõnu Post sai suurkogult 37 häält ja tema vastaskandidaat, senine president Juhan Särgava 8 häält.

“Praegusel põllumajanduse, eriti piimakarjakasvatajate ja seakasvatajate jaoks väga keerulisel ajal tuleb tublisti panustada põllumeeste koostöö tõhusamaks muutmisse,” ütles värske president Tõnu Post, kes pooldab olemasolevate põllumajandusorganisatsioonide ühendamist ja ühistulise tegevuse hoogustamist. “Põllumajandustootmises on ühistu ainumõeldav vorm – mida rohkem me põllumeestena saame ühiselt teha, seda kasumlikum meile.”

Posti sõnul ei võtnud ta organisatsiooni juhi kohta vastu kergekäeliselt. “Neid läbirääkimisi oli päris mitu tükki, et nad mu pehmeks rääkisid,” märkis ta. “See on selline eestkõneleja koht, meil on olemas ka tegevjuhtkond, kes tegeleb asjadega igapäevaselt.”

Saaremaalt osalesid suurkogul delegaatidena talunik Kaido Kirst, Tuule Grupi loomakasvatuse juht Egon Jürisson ja Karja OÜ juht Sulev Madisson. Egon Jürissoni sõnul jagab ta Tõnu Posti seisukohta, et Eesti põllumajanduse tulevik on koostöö tootjate vahel ning tootjad peavad koopereeruma ja toimetama ühistute kaudu. Ka pooldab Jürisson põllumeeste keskliidu, põllumajandus-kaubanduskoja ja talupidajate keskliidu viimist ühe katuse alla.

Oma hääle andis Tõnu Postile ka viljakasvataja Kaido Kirst. “Me oleme ju naabrimehed, kuidas ma siis naabrimehele ei anna,” muigas teenekas talunik.

Tõnu Posti kandidaatuuri esitanud Järvamaa põllumeeste liidu juht Mae Alviste avaldas lootust, et Tõnu Postist saab Eesti põllumeeste keskliidule väga hea president. “Tõnu on keskliidu üldkogul alati väga tasakaalukas ja mõtleb oma väljaütlemised läbi,” sõnas Alviste, viidates ka Tõnu Posti kompetentsusele põllumajandustootjana.

Eesti põllumeeste keskliit on maakondade 1990. aastal loodud põllumajandustootjate liitude, tegevusalade liitude ja ühingute mittetulunduslik ühendus, mis tegutseb vabatahtlikkuse põhimõttel. Liidu eesmärgid on põllumajanduse ja maaelu edendamine, liidu liikmete majanduslike ja erialahuvide ning õiguste kaitsmine kõigis instantsides, ühistegevuse arendamine, nõustamise ja täiendõppe korraldamine, keskkonnasõbralikule ja loodussäästlikule majandamisele kaasaaitamine.

Tõnu Post on veterinaari haridusega põllumees, kes juhib Saaremaa üht suuremat põllumajandusettevõtet – Kõljala põllumajanduse osaühingut. 2012. aastal valiti ta Saaremaa aasta põllumeheks ja teda on tunnustatud ka Saaremaa aasta ettevõtja tiitliga. 2013. aastal valiti Post Eesti aasta põllumeheks ning samal aastal sai ta ka parima piimakarjakasvataja tiitli.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 568 korda, sh täna 1)