Saarlastest turismiedendajad käisid Hiiumaad avastamas

Esmaspäeval uudistasid saarlastest turismiedendajad koos Lääne- ja Pärnumaa kolleegidega Hiiumaad. MTÜ Lääne-Eesti Turism (Saare-, Hiiu-, Lääne- ja Pärnumaa) eestvõtmisel tehti seekord ring peale Hiiumaale.

Margus Mölder, SA Saaremaa Turism nõukogu liige ja Arensburgi Reisid OÜ juhatuse liige, võttis reisi kokku sõnadega: “Hiidlased näitasid päris põnevaid asju.”

Turismiedendajaile pakkus enim huvi merekultuuriaastale omane ehitis, Kärdla sadam. Hiiumaa pealinna mereväravad said hiljaaegu valmis ja on külalistele avatud. Möldri sõnul tegutsetakse seal aktiivselt. Navigatsioonihooaeg on alanud.

“Kärdla sadam pakub jahiomanikele vajalikku teenust ka talvel. Angaari saab hoiule võtta umbes paarsada jahti. Üllatav, et Kärdlas hoiavad talvel oma aluseid purjetajad nii Rootsist, Venemaalt kui ka mujalt,” märkis Margus Mölder.

Hiiumaa pärliks nimetas Mölder Suuremõisa mõisahoonet. Möldri sõnul on seal restaureerimistööd küll veel pooleli, aga mis tehtud, on hästi tehtud.

Sõru pärimusaidas pakkusid nn kohvilähkrid külalistele kohvi. Huvitav on seegi, et hiidlased on Kärdlasse paljudesse kohtadesse paigutanud kohvitasse. Need on kas plekist või mingist muust materjalist lillealused, mis praegu õiteilus. “Kohvilähkrite teemat arendatakse Kärdlas päris hoogsalt. Seda oli näha ja tunda igal sammul. Alati peab vaatama, mis naabritel uut,” tõi saarlane naabersaare pealinna omapära esile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 378 korda, sh täna 1)