Marek Schapel tahtis õpetajaks saada juba kuuendas klassis (1)

POPULAARNE ÕPETAJA, EBAPOPULAARNE AINE: Marek Schapeli kinnitusel nõuab matemaatika järjepidevat tööd. Foto: MAANUS  MASING

POPULAARNE ÕPETAJA, EBAPOPULAARNE AINE: Marek Schapeli kinnitusel nõuab matemaatika järjepidevat tööd.
Foto: MAANUS MASING

Tänavune Saaremaa ühisgümnaasiumi aasta õpetaja Marek Schapel tahtis õpetajaks, täpsemalt matemaatikaõpetajaks saada siis, kui õppis Muhu põhikooli kuuendas klassis. Selles oli süüdi tema matemaatikaõpetaja Rein Lahke.

“See tema olek ja õpetamise viis tekitasid minus arusaama, et minagi võiksin matemaatikat õppima minna. Õpetaja Lahke oli meile eeskuju, keda järgida. Põhikooli lõpus oli asi selge, mina lähen matemaatikat õppima,” räägib SÜG-i õppealajuhataja ja matemaatikaõpetaja Marek Schapel.

Pärast põhikooli lõpetamist alustas Kallaste küla Kirsi talu muhulane Marek õpinguid Orissaare keskkoolis. Matemaatika talle raskusi ei valmistanud. “Õpetaja tegeles nõrgematega. Minul probleeme ei olnud,” vaatab õpetaja Marek ajas tagasi oma õpingutele keskkoolis.

Muhu põhikooli poisina ja Orissaare keskkooli õpilasena osales Marek Schapel paljudel aineolümpiaadidel. Mitu auhinnalist kohta on ta matemaatikaolümpiaadidel saanud, seda ei oska ta täpselt öeldagi, arvab, et diplomeid on ikka kümmekonna ringis. “Olümpiaadidel osalemine andis juurde teadmisi ja eneseusku,” hindab nüüdne tunnustatud õpetaja oma esinemisi sellistel võistlustel. Keskkooli lõpetas Marek Schapel hõbemedaliga. “Kirjand oli neli,” tunnistab tollane abiturient, miks ta kuldmedalist ilma jäi.

Probleeme ei olnud Marek Schapelil ka Tartu ülikooli sissesaamisega. Aastad ülikoolilinnas möödusid linnulennul…

Pikem lugu ilmus laupäevas Saarte Hääles.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 759 korda, sh täna 1)