Saaremaa noortebändide festivalil võidutses Triskele (VIDEO ja PILDID)

GRAND PRIX: Eke Nettan, Alexander Sannik, Karl-Gustav Uustulnd ja Robin Mäetalu on tulemusega rahul. MAANUS MASING

GRAND PRIX: Eke Nettan, Alexander Sannik, Karl-Gustav Uustulnd ja Robin Mäetalu on tulemusega rahul.
MAANUS MASING

Üheksandal Saaremaa noortebändide festivalil noppisid olulisemad preemiad alternatiivse ja meloodilisema muusika
viljelejad.

 

“Ma usun, et iga inimene sai oma maitsele midagi. Muusikastiilid olid ikka väga ühest äärmusest teise,” iseloomustas tänavust üritust festivali korraldaja Siim Metsmaa. Kokku astus 7. mail Kuressaare ööklubis Privilege üles kümme bändi nii Saaremaalt kui ka mandrilt.

Grand prix’ võitnud bändi Triskele kitarrist Robin Mäetalu ütles Saarte Häälele, et festivalile mindi võitma. “See oli meie prioriteet,” kinnitas ta ja lisas, et võit oli oluline, kuna tagas pääsu üleriigilise konkursi Noortebänd 2016 poolfinaali. Mäetalu lisas, et Noortebändi konkursile saadeti ka demo, kuid nüüd saadakse ka ilma selleta läbi.

Peale Robin Mäetalu on Triskeles veel basskitarrist Karl-Gustav Uustulnd ja trummar Alexander Sannik. Üheskoos mängiti varem bändis The Natives, kes on varasematel aastatel Saaremaa noortebändide festivalil samuti edukalt osalenud ja auhindu noppinud. Lisaks nimetatutele mängisid ühe loo juures Triskele koosseisus ka Eke Nettan trompetit ja Carlos Liiv saksofoni. “Muusikat loome me ikka kolmekesi, aga nemad annavad meile lihtsalt vürtsi juurde,” selgitas Mäetalu.

Samal õhtul tuli Triskelel esineda ka kuursaalis restoranis Ku-Kuu toimunud Sadhu Jamil ja seetõttu Triskele liikmed kõikide teiste bändide esinemisi ei näinud. Mäetalu märkis siiski, et kuna valdav osa teistest festivalil osalenud bändidest teevad neist oluliselt raskemat muusikat, oleks neil ka keeruline konkurente hinnata. “Silma jäi Magic Panda, kes teeb rahulikumat muusikat ja keda on hea jälgida,” lisas ta siiski.

Magic Panda imponeeris ka žüriile ja publikule, millest annavad tunnistust Saaremaa parima noortebändi ja publiku lemmiku tiitel.

Triskele liikmetel on aga muusikaga suured plaanid. Kindlasti soovitakse edasi pääseda Noortebändi finaali. “Samuti tahame lähiajal oma loomingu kvaliteetselt linti mängida ja vaikselt plaadi peale mõelda,” rääkis Mäetalu. Vahest suurim soov on aga jõuda maailmalavadele. “Näeme pärast festivali võitu oma muusikaga veel rohkem vaeva ning rakendame oma lugudes ka trompetit ja saksofoni. Instrumentaalmuusika on meie kirg –laseme sel kõnelda,” kinnitas Robin Mäetalu.

Triskele puhul tuleb välja tuua, et nad esitavad vaid oma loomingut. Esimese poole aastaga on bändil valminud kümme lugu. “Meie kirjutatud lood ei ole lihtsameelsed. Kasutame keerulisi käike ja harmooniat, mille loomine eeldab omajagu teadmisi muusikateooriast ja pillimängust,” selgitas Mäetalu. Ta lisas, et ideed sünnivad igaühel kodus, kuid lood lõpuks ikkagi bändiruumis ja üheskoos. “Nii on asi mitmekülgsem ning kolm pead on ikka kolm pead,” märkis Mäetalu.

Taas saab Triskelet kuulata näiteks Mõntus kalurite päeval 10. juulil ja Sadhu Jamil 20. augustil.

Žüriiliikme ja Noortebänd 2016 festivali korraldaja Kristine Kebbinau sõnul eristus Triskele teistest bändidest hea kokkumängu osas. „Väga huvitav looming, hea lavaline energia ja ilus dünaamika ning mõtestatus muusikas,“ lisas ta. Kebbinau lisas, et festivali üldine tase oli hea: „Silma jäi päris mitu leidlikku ja julge loominguga bändi, kellest tulevikus võib oodata palju.“

Saaremaa noortebändide festivali žüriis olid veel merepäevade programmijuht Mari-Liis Pärn, aktiivne noor Eesti Vabariigi noorteparlamendist Karina Sepp, kohalik muusik Uudo Sepp ja noortekeskuse vabatahtlik Hispaaniast David Santos Lopez.

Korraldaja Siim Metsmaa kinnitas, et juubel peab kindlasti tulema ja seega on Saaremaa noortebändidel põhjust oodata ka järgmist aastat. «Oleks paha tunne lõpetada numbriga üheksa,” märkis Metsmaa.

Tulemused:

GRAND PRIX
Triskele

SAAREMAA PARIM NOORTEBÄND
Magic Panda

PUBLIKU LEMMIK
Magic Panda

FACEBOOKI LEMMIK
Scarlet

MEREPÄEVADELE
Islanders ja
Magic Panda

PEOTEHNIKA ERIAUHIND (BASSIKÕLAR)
Stiffy Ratchet

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 545 korda, sh täna 1)