Hiidlaste-saarlaste köievedu leiab aset juba kuu aja pärast (3)

11. juunil toimub väga eriline sündmus – hiidlaste ja saarlaste omavaheline köievedu, kus peakohtunikeks on Vormsi saare esindajad.

Juba ammustest aegadest on teada, et hiidlastel ja saarlastel on omavahel erilised suhted. Küll tögavad nad üksteist, siis käivad koos saunas ja lõpuks jõuab asi ikka korraliku naljaviskamiseni teineteise üle ning pole midagi teha, mandrimehed ei mõika sellest kohe üldse mitte midagi.

Nüüd on aeg naljategemine mõneks ajaks kõrvale jätta ja teha mehetegusid. Esimene kilomeeter köit on juba käes ja peatselt läheb testimiseks. Esimene vedu tehakse Soela väinal, kui kilomeeter köit viiakse merre ja kummassegi otsa asub oma paatkonnaga hiidlaste ja saarlaste esindus. Testimise eesmärk on veenduda kahe saare laitmatu koostöö toimimises ja 11. juuni ürituse ohutuses nii maal kui ka merel.

11. juunil veetakse aga üle Soela väina mehine 10-kilomeetrine köis, mille tulemusena tõmmatakse saared omavahel kokku. Hiiumaal võetakse köis vastu Sõru sadamas ja Saaremaal Soela sadamas. Köieveo lõpetab mõlemas sadamas toimuv simman.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 313 korda, sh täna 1)