Roobaka küla aasta ema on Zoja Riik

ROOBAKA AASTA EMA: Zoja Riik (paremal) koos poja Allani, tütarde Krista Riigi ja Kersti Kaubiga ning tütretütar Merilin Kaubiga. Aare Laine

ROOBAKA AASTA EMA: Zoja Riik (paremal) koos poja Allani, tütarde Kaire Riigi ja Kersti Kaubiga ning tütretütar Merilin Kaubiga.
Aare Laine

Laupäeval pärast talgutööd astus Roobaka külaplatsil talguliste ja külaliste ette Roobaka külavanem Aire Kurs, tänades kokkutulnuid tehtud töö eest ning õnnitledes emadepäeva künnisel emasid ja vanaemasid. Seejärel kuulutas ta välja Roobaka küla aasta ema 2016.

Tänavu pälvis tiitli kolme lapse ema ja kuue lapselapse vanaema Zoja Riik.

Põline Roobaka küla elanik Zoja ei ole. Tüdruk oli üheksa-aastane, kui pere Venemaalt Permi oblastist Saaremaale, tema isa sünnikoju kolis.

“Kui Roobaka kooli läksin, siis ma eesti keelt ei osanud. Pärast koolitunde jättis õpetaja mind kooli, et keelt õpetada. Alguses oli raske küll, aga peagi sain keele selgeks,” rääkis Zoja.

Pidulikul sündmusel osalesid ka kõik Zoja lapsed: tütred Kersti ja Kaire ning poeg Allan. Kõik nad ütlesid nagu ühest suust, et neil on väga hea ja töökas ema. “Vahel ta helistab ja ütleb, et nädalavahetusel on vaja kas kartuleid mullata või midagi muud teha. Kui koju tuleme, siis selgub, et ema on juba ise kõik nimetatud tööd ära teinud,” hindas Kuressaares elav tütar Kaire ema töökust.

Veel kinnitasid Kaire ja Kersti, et nende ema oskab väga hästi süüa teha. “Ta kutsub mind tihti lõunale. Alati on supp, praad ja magustoit ootamas,” rääkis lähedal elav Kersti.

Zoja sõnul pole ta laste kasvatamisel vitsa kasutanud. “Eks nad vahel krutskeid tegid, aga suuri pahandusi pole nendega olnud. Lapselapsed on ka kõik toredad. Üsna tihti käivad nad minu juures,” nentis Zoja.

Külavanem Aire Kurs andis pidulikul üritusel teada, et külarahva ammune unistus külaplatsi elektriga varustamisest on teoks saanud. KOP toetas projekti 1950 euroga. Külaseltsi liikmed annetasid samuti. “Praegu ei ole juhtmed veel vooluvõrku ühendatud, aga jaanipäevaks saame asja korda,” märkis külavanem.

Aire Kurs ise sai samuti meeldiva üllatuse osaliseks. Külaelanikud tänasid küla- ja seltsielu eestvedajat, viie lapse ema ja kuue lapse vanaema tehtu eest. Merle Riik ja Anneli Sepp andsid külavanemale üle tänukirja, lilled ja meene.

“See oli nüüd küll meeldiv üllatus. Seda ei osanud ma oodata,” rõõmustas külavanem.

Tallinnast oli Roobakale sõitnud laulja Ervin Lillepea, kes laulis päikeselise päeva veelgi päikselisemaks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 782 korda, sh täna 1)