Lümanda põhikoolis oli näitemängupäev

9. KLASSI ÕPILASTE “VÄIKE NÕID”: vasakult Sander Suurna, Gerli Rakaselg, Jaanika Himmist, Lisett Nurja, Kristin Himmist. JANNO TUULIK

9. KLASSI ÕPILASTE “VÄIKE NÕID”: vasakult Sander Suurna, Gerli Rakaselg, Jaanika Himmist, Lisett Nurja, Kristin Himmist.
JANNO TUULIK

20. aprillil kogunesid Lümanda kooli saali õpilased, õpetajad ja teisedki teatrihuvilised. Lavastajarollis klassijuhatajad tõid publiku ette seitse eriilmelist etendust, kus lavale astusid praktiliselt kõik meie kooli õpilased.

Näitemängupäeva avasid 7. ja 8. klassi õpilased luuleteatri etendusega “Suur sõnelus”, kus kirjavahemärkidest tegelaskujud pidid maha pidama korraliku vaidluse, mõistmaks, et mõnikord võib just kõige tagasihoidlikum ja väiksem osutuda kõige tähtsamaks.

9. klassi õpilaste julged laulud, tantsud ja südamlikud mõttevahetused andsid “Väikese nõia” etendusele lausa minimuusikali mõõdu. Edith Ly Lindau kehastatud pirtsakas printsess 5.–6. klassi õpilaste etenduses “Printsess Sinikelluke” tõestas taas, et kõik muinasjutud lõpevad hästi.

Õpetaja Külli Lindau ja Karin Pulga juhendamisel valminud 4. klassi folkloorikava “Ämarikupidamine” oli kooli lavale jõudnud nii-öelda suurelt lavalt, sest eelmisel päeval Kuressaare linnateatris toimunud Saare maakonna algklasside näitemängupäeval tunnustati neid eripreemiaga vanavanemate vaimuvara au sees hoidmise eest.

Kooli noorimate näitlejate ehk 1. klassi õpilaste etendus “Neljapäev on paha tuju päev” edastas sõnumi, et piisab vaid kohtumisest hea sõbraga, kellega koos kaunist loodust nautida, ja päev muutubki üha naerunäolisemaks. 2. klassi õpilaste näidend “Teatris” tõi humoorikalt esile selle, kuidas teatris kindlasti käituda ei sobi. Näitemängupäeva lõpetas 3. klassi õpilaste nukuteatri stiilis komöödia “Kuidas pallid ballil käisid”.

Õpetajatest koosnev žürii andis esinejatele nii julgustavat tagasisidet kui ka kasulikke soovitusi edaspidiseks. Parima naisnäitleja tiitli pälvisid Kärt Tiitson (2. kl), Marii Silts (4. kl), Gerli Rakaselg (9. kl) ja Kristin Himmist (9. kl). Parimateks meesnäitlejateks valiti Joosep Lonks (4. kl) ja Stiiven Sirgo (9. kl).

Aitäh kõikidele õpilastele ja õpetajatele meeleoluka päeva eest!

Kairit Kiisla, õppealajuhataja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)