Ametikooli disaini õppesuuna õpilased avavad aastanäituse

TULE ÕPI STILISTIKS: Kolmanda kursuse dekoraator-stilistid Blanche Siirak ja Kristel Tikerperi ühe näitusel väljapandava plakati taustal. MAANUS MASING

TULE ÕPI STILISTIKS: Kolmanda kursuse dekoraator-stilistid Blanche Siirak ja Kristel Tikerperi ühe näitusel väljapandava plakati taustal.
MAANUS MASING

Kuresaare ametikooli disaini õppesuuna aastanäitus KIIR2016 avatakse Kuressaare kultuurikeskuses täna kell 17.

Näitusel on väljas nii graafilist disaini, tarbekunsti (nahk, tekstiil, keraamika) kui ka joonistusi ja maale. Kuressaare ametikooli teabejuht ja näituse korraldaja Taavi Tuisk ütles Saarte Häälele, et näitusel ei näe vaid lõpptulemust, vaid ka loomeprotsessi.

“Koolis on tähtis ka protsessipool, mitte ainult tulemus,” märkis ta. Seega tulevad eksponeerimisele ka näiteks kavandid. Samuti on õpilaste tööde juures kirjeldused, mis annavad näituse külastajatele muu hulgas aimu ka sellest, miks ja mille raames vastavad tööd tehtud on.

Tuisk toonitas, et tegu ei ole ainult kunstinäitusega, KIIR2016 peaks andma küllaltki tervikliku pildi sellest, millega disaini õppesuuna õpilased tegelevad. “Inimesel, kes tuleb näitusele, tekib terviklik pilt meetoditest, projektidest ja valdkondadest,” selgitas ta. Ametikooli disaini õppesuunas saab õppida teabegraafikat, naha- ja tekstiilikäsitööd, keraamikat, rõivaõmblemist ning dekoraator-stilisti ja multimeedia kujundaja eriala.

Kuressaare kultuurikeskuse saali kasuks räägib Tuisu sõnul asjaolu, et seda maja külastavad paljud inimesed ka muudel põhjustel. Seega jääb näitus ette ka neile, kes pole võib-olla tulnud otseselt ametikooli õpilaste töid vaatama. Varasematel aastatel on disaini õppesuuna aastanäitust korraldatud ka näiteks Kuressaare linnuses.

Disaini õppesuuna juht­õpetaja Maila Juns-Veldre ütles, et eksponeerimisele tulevad nii veebruaris lõpetanud õpilaste kui ka praeguste õppurite tööd.

Näitus jääb avatuks 26. maini.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 354 korda, sh täna 1)