Saaremaa poistekoor tähistas 30. sünnipäeva kontserdiga

Laupäeval toimus Kuressaare gümnaasiumi aulas Saaremaa poistekoori 30. sünnipäeva kontsert. Lisaks poistekoorile esines tütarlastekoor Elise Pärnust.

“Supervastuvõtt ja -kontsert oli,” jäi dirigent Tiina Oks sünnipäevaüritusega rahule.

Saaremaa poistekooris laulab üle 30 õpilase 2.–12. klassist. Dirigent Veikko Lehto ütles, et see arv võiks umbes kaks korda suurem olla, kuid lisas, et midagi hullu pole praegu ka lahti. Tema mäletamist mööda päris 70 lauljat pole Saaremaa poistekooris kunagi ka olnud. Proovi teeb poistekoor üldiselt kord nädalas. Tihedamalt lauldakse kokku laagrites. Lehto märkis, et lähim suurem plaan on kooril järgmise aasta laulupidu. Nimelt toimub 2017. aastal 12. noorte laulu- ja tantsupidu.

Tiina Oks sõnas samuti, et laulupoisse võiks alati rohkem olla. “Kunagi ei ole niimoodi, et koor täis oleks,” lausus ta. Samas tõi ta positiivse poole pealt välja, et Saaremaa poistekoor saab esitada ka segakoori repertuaari.

“Meil on segakoori koosseisuga poistekoor, see tähendab, et meil on sopran, alt, tenor ja bass,” selgitas ta.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 174 korda, sh täna 1)