Rakvere klubiga võrkpallipronks kolmele saarlasele

VÕIDUKAS KOLMIK: Siim Põlluäär, Andris Õunpuu ja Kevin Saar. KAUPO KIVISILD

VÕIDUKAS KOLMIK: Siim Põlluäär, Andris Õunpuu ja Kevin Saar.
KAUPO KIVISILD

Eesti meeste võrkpallimeistrivõistlustel selgus neljapäeval pronksmedalist, kui Rakvere Võrkpalliklubi alistas otsustavas kohtumises TTÜ 3 : 1 (16 : 25, 25 : 20, 26 : 24, 25 : 18). Rakvere viimane autasu pärines 16 aasta tagusest ajast, kui lõpetati samuti pronksmedaliga.

“See võit on meile oluline, eriti Andrisele (Õunpuu), kes võitis viimati medali kaheksa aastat tagasi,” tunnistas oma esimese medali võitnud 21-aastane Kevin Saar. “Kui oled ise üks meeskonna põhimeestest, siis on see muidugi väga hea tunne, kui medali kaela saad. Aga tegelikult hakkas TTÜ hästi vastu ja oli võrdsete mäng.”

Otsustavas viiendas pronksimängus võitis pealinnaklubi avageimi 25 : 16, kuid siis haaras mänguohjad Rakvere, kes mängu kindlalt võidusadamasse tüüris. “Kokkumäng meie side­mängija Artis Caicsiga sujus hiilgavalt,” märkis kohtumise viimase punkti ja kokku 20 punkti toonud Kevin Saar, lisades, et poisid lõid täna kõik oma võimalused ilusti ära.

TTÜ poolel tegutses liberona Kevini vend Alari Saar. “Ega siin vennaarmu ei olnud, see on sport,” sõnas Kevin Saar. “Oli hea tunne, kui sai tema pealt palli maha lüüa ja sealt ka punkti saada.” Meeskonna kapten Andris Õunpuu tõi võitjatele 17 punkti. Medal riputati ka hooaja algul Rakveres ühe liidrina tegutsenud, kuid siis vigastusega eemale jäänud Siim Põlluääre kaela.

Kui Andris Õunpuu ja Siim Põlluäär on juba kogenud mängumehed, siis noorele Kevin Saarele oli tänavune hooaeg läbimurdeks. “Ma pingutasin ikka täiega,” lausus noor mängumees. “Usun, et mängisin oma maksimumi välja. Juurde annab panna muidugi blokis ja servis, rünnakul on minu mäng sujunud päris hästi.”

Oma tulevikust ja järgmise aasta plaanidest Kevin Saar veel midagi konkreetset rääkida ei oska. “On uuritud ja räägitud, kuid midagi kindlat veel ei ole. Kindlasti ei lähe ma veel välismaale, tahan esialgu kodus areneda,” selgitas ta. Küll aga loodab Kevin Saar, et tal õnnestub end koondise treeneritele näidata. “Usun, et olen selleks tasemeks valmis,” oli ta enesekindel.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 177 korda, sh täna 1)