JUHTKIRI: Kainet meelt

Talvine libedus, mis autod teelt välja viis, on ammu möödanik. Liikluses on selle asemel alanud rullnoklik matsude hooaeg. Saaremaa 2016. aasta liiklusstatistikasse läheb kirja surmaga lõppenud õnnetus. Kaastunne omastele, ent kahjuks ei saa öelda, et õnnetus ei hüüdnud tulles. See lausa kisendas.

Täismees istus ilma kiivrita tõenäoliselt joomase juhi tsikli tagaistmele, et sõita mõned kilomeetrid. Häirekell ei hakanud tööle ka teadmisest, et juhil puudub juhtimisõigus. Ilmselt lähtuti levinud loogikast, et ega luba sõida, mees sõidab. Ja mis selle lühikese lõigu peal ikka juhtuda saab – aga juhtus. Ühele mehele jäi see sõit viimaseks, tsiklijuht peab aga elu lõpuni elama teadmisega, et tema süül hukkus inimene.

Ohvreid oleks võinud olla rohkemgi. Seda nii laupäevases tsikliõnnetuses kui ka järgmisel päeval, kui auto samas külas teelt välja sõitis. Kergesti oleks kihutajate teele võinud jääda lapsed, ratturid, tervisesportlased või posti tooma läinud eakamad külaelanikud.  Kuigi pühapäevane õnnetus näitas, et õppust ei võeta isegi oma kandis toimunud surmasõidust, tahaks loota liiklejate arukusele. Turismihooaeg, suurüritused ja teeremondid ootavad ees. Kiirustame siis aeglaselt, et ikka elusa ja tervena kohale jõuda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 52 korda, sh täna 1)