Juta Porgand saab nimelise pingi (1)

Autor: Maanus Masing

Autor: Maanus Masing

Täna kell 12.30 avavad Juta Porgandi sõbrad Orissaare gümnaasiumi kauaaegsele õppealajuhatajale nimelise istepingi.

Pingi leiab mere äärest Orissaare soojussõlmest teedejaoskonna poole jalutades OÜ Ores Ehitus maalt.

Idee algataja Rein Väli selgitas, et pink avatakse kohas, kus Juta Porgand sageli jalutamas käib. Pink oli selles paigas varemgi, kuid mõnedel teistel jalutajatel oli kombeks seda mujale viia. “Seda tassiti puu alla jne ja seetõttu jäi Juta istmeta,” tõdes Väli.

Nimelise pingi mõttega tuli Väli välja sünnipäevalauas: “Kunagi sünnipäeval olles viskasin mõtte välja, et Juta, ma lasen sulle ühe pingi teha. Nüüd viisin selle täide ja homme on avamine,” selgitas ta. Väli sõnul avaneb paigas, kus pink asub, väga ilus vaade merele. “Kui öeldakse, et miljonivaatega koht, siis seal on kolme miljoni vaade,” lausus ta.

Aastatel 1986–2005 Orissaares õppealajuhatajana töötanud Juta Porgand ütles, et võttis uudise vastu väga emotsionaalselt. Pink on Porgandile hea abimees, kuna kõndimisel toetub ta kahele kepile. “Mu jalutusretked on üsna lühikesed,” märkis ta ja lisas, et pink jääb tema jalutusraja äärde.

Eelmise pingi kohta ütles Porgand, et tegemist oli liikuva elemendiga. “Iial ei teadnud, kus ta olla võib. Vahel seisis kuid paigal, aga sõltuvalt ilmastikust ja seltskondadest ta liikus,” tõdes ta.

Nimelist pinki Juta Porgand eile veel oma silmaga näinud ei olnud. Esmakohtumise jätab ta tänase piduliku avamise ajaks. “Ma põhimõtteliselt ei ole käinud seda vaatamas. Mõtlesin, et inimene ei pea ülearu uudishimulik olema, nii jääb esmane üllatushetk ära.”

Pingi pani kokku Ores Ehitus.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 852 korda, sh täna 1)