JUHTKIRI: Ilus žest

Nimeliste pinkide paigaldamine on küllaltki levinud nii siin- kui sealpool merd.

Orissaares mere ääres avatakse aga täna nimeline pink kohas, kus teenekas pedagoog Juta Porgand praegugi tihtipeale jalutamas käib. Niisugune žest ei jäta vist õieti kedagi külmaks. Ühelt poolt on see ilus austusavaldus. Teisalt juhib Orissaare uus pink tähelepanu asjaolule, et palju on inimesi, kel on liikumisega ühel või teisel põhjusel raskusi. Ka nemad soovivad jalutada ja niisugused pingid pakuvad head võimalust jalga puhata.

Mõneti kurb on aga tõdeda, et nimelise pingi paigaldamise idee ajendiks oli teatud seltskondade soovimatus lasta asjadel oma koha peal püsida. Ikka on inimesi, kellele avalikult väljas olev vara ette jääb. Jääb loota, et uus nimeline pink jäetakse siiski rahule ja seda ümber tõstma ei hakata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 190 korda, sh täna 1)