MUHU UUDISSED: Talgupäe ja emadepäe kua

Sina kallis aeg! Jüribe laupa õhta olli Liivavahe nii valju linnulaulu täis, et ma korraks arvasi, et juu nüid ikka poole Suaremaa linnud kua siia laulma tuln oo.  Neh, ja nõnna kut olligid. Tõtt sii põle, aga sie oo nõnna. Aga nie põle pooleskid nõuksed tiivulised linnud oln. Tükkis teist laani ollid. Muhu ja Ida-Suaremaa kuolide ja lasteaidade pisiksed laululinnud ollid puhas kokku tuln Liiva kuolimajase, oma Laulumaia võistlust pidama.

Sured irmuskenad laulud ollid teestel. Ja irmuskenad jaaled kua. Neh, ja edu ikka nendele kümnele Ida-Suaremaa ja kahele Muhu lapsele, kis nüid mai alguses Sandla kultuurimajas terve maakonna võistluse pial jälle laulda suavad. Ja nendele, kis edasi es piasn, ma ütle just umbest nõuksed sammad sõnad, mis Kalju Meelis pidu aegas ütles, et teitel ikka vädas, et põle taris änam rohkem sievuasta pinguta.

Ju siis nüid katsub natusse inge tõmmata, enne kut jälle uie ralliga pihta akkab. Tuleva nädali lõppus, siis oo ju talgupäe ja emadepäe kua.

Talgutele suab ennasid paergu ikka internettis kirja panna masu viel. Ja neh, juu tuleb jälle nõuksi talgukohti kua, midast kirja ep pandagid. Vahest ikka takkajärgi kuuleb, et kuskil kohtas ollid viel talgud oln, aga enne põlegid keegid tiadn.

Emadepääva pietse koolimajas riede, kuiendal mail. Ja selle pääva oo lasteaidas sie titepudru süömise ja õbelussikate jägamise pidu nendele muhulastele, kis põle viel poolevuastasedkid mitte. Nii alles sündin. Lasteaidas pietse sedakorda emadepääva igas rühmas eraldi. Ei neh. Kui ikka ühel emal oo mitu last aidas ja igaüks ise rühmas kua, siis piaks küll ikka tääve iest pidu suama.

Ühte koma teist oo ikka viel. Nuordekeskus otsib omale tiadupärast uut juhatajat. Konkurss kestab riedeni, kahekümne ühessanda abrillini. Konkursi tingimused oo kõik kenaste valla kodulehe pial kirjas. Ja kaugematest asidest niipalju viel, et Muhu laata pietse sievuasta neljateistmendal mail. Kis tahab sõnna misegagid kauplema minna, siis piaks akkama oma nimesid Annelile kirja piale andma. Numbri pial 50 37 407. Neh, et ikka tiaks renni eares ruumi varuda, kus oma nodid laiali laota suab. Ja nendele, kis laadale ostma lähtvad, nendele koa kõrva taha panemiseks, et laat akkab Hellamoal pihta kellu ühessast. Suate tassakesti laanisid tiha.

Neh, et olga siis sedakorda jälle moekast, kulla munuksed!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 102 korda, sh täna 1)