Pärsamale plaanitakse suurt rallirada (2)

Mätja-Tareste külavanem Jaak Haamer plaanib Pärsamale rajada 20 ha suurusele territooriumile rallisprindiraja.

Haameri sõnul asub Pärsama külla kavandatav rallipark tema emale kuuluval Mäe-Risti kinnistul, mille asukoht jääb asulast ja elamutest piisavalt kaugele. Kinnisele territooriumile rajatavat rallisprindirada ümbritsevad metsamaad, mis vähendavad müra- ja tolmureostust. Samas asub plaanitav rajatis üsnagi lähedal avalikule riigiteele.

Algfaasis olevast arendusest detailsemalt kõnelemist pidas Jaak Haamer praegu ennatlikuks. “Ei arvanud seda, et asi kohe avalikuks võib minna, aga kindlasti anname kommentaare, kui asi meie poolt ametlikuks saab,” lisas ta.

Haamer kinnitas, et rallipargi idee taga ei ole tema üksi, vaid entusiastide grupp, kes koos üritavad oma kontseptsiooni teoks teha. Leisi vallast pärit tehnikaspordiürituse Saarekoll korraldajad esialgu uue algatusega seotud ei ole. “Praegu mitte, aga tulevikus vaatame, kuidas see üritus võiks sinna konteksti kuuluda,” sõnas Haamer.

Jaak Haameri sõnul ta ise võidusõitja ei ole, ent mootorispordiüritustel võib teda raja ääres publiku hulgas kindlasti kohata.

Heakskiitva hoiaku rallisprindiraja ehitamise mõtte suhtes on võtnud ka Leisi vald. Möödunud nädalal tegi Leisi vallavalitsus Saare maavalitsusele ettepaneku lisada Pärsama külla kavandatav rallipark maakonnaplaneeringusse. Vallavalitsuse hinnangul ei kaasne motospordirajatisega olulist mõju keskkonnale ja inimestele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 463 korda, sh täna 1)