LUGEJA KIRI: Saaremaale kaks valda (6)

Kuna Saaremaa keskpunkt on Kärlal, peaks Lääne-Saare valla keskus asuma Kärlal, mitte Kuressaare linnas. Siis oleks osavaldadeks jäävad Kihelkonna ja Mustjala ligemal. Praegu on mõistuse juures Pihtla, Salme ja Kihelkonna vallavanem – et kõik ei kõlba sellega ühinema. Igas endises vallas peab olema sotsiaaltöötaja, raamatupidaja, kultuuritöötaja, kes kohapealset elu organiseerib. Kas tõesti kaotatakse kõik ära?

Bruno Pao kirjutas õigesti: igas Saaremaa kandis peab säilima elu, oma kogukond. Kas tõesti tehakse kogu maaelule lõpp peale, ainult linna jääb elu? Kui on üks vald, siis peab linnana kaduma ka Kuressaare, seal tegutseb vald.

Kaks valda peab Saaremaale jääma. Orissaare, valige topeltkõnelused ja tehke kiiremas korras ka Ida-Saaremaa vald. Valige ka Valjala oma punti. Pöide vallavanem peab organiseerima Väikese väina tammi avasid ja Ida-Saaremaa vallaga koos selle ära tegema. 20 aastat on neid nõutud, aga ikka tegemata. Kas saab sel aastal neeD tehtud? Kas Orissaares ei ole ühtegi koppa, millega need tehtud saaks?

Pensionär

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 547 korda, sh täna 1)