JUHTKIRI: Eksamiesmaspäev

Paljude jaoks meist oli eile tavaline esmaspäev, mille töid-tegemisi hiljem ehk meenutadagi ei suuda. Tuhandete abiturientide jaoks Eestis, nende hulgas paarisaja saarlase jaoks, oli sel päeval märksa olulisem tähendus. Avas ju eilne emakeele eksam tänavuse riigieksamite perioodi.

Kuuetunnine ajude ragistamine ei ole naljamäng – tuleb ju eksamitegijal proovile panna tosina aasta jooksul talletatud teadmised ja näidata oma silmaringi avarust.

Kindlasti leidub peatsete vilistlaste seas neid, kelle jaoks oli eilne eksam käkitegu, samas on neidki, kelle hinge jäi närima kahtluseuss. Kas mõistsin loetud teksti ikka õigesti, kas mu arutluskäigud on arusaadavad ka hindajatele?

Kui paar aastakümmet tagasi ei pidanud abituriendid lõpueksami tulemuse ootuses kaua praadima, siis praegustele lõpetajatele jääb nädalate pikkuses punktide ootuses vaid pikka närvi soovida. Ja järgmisteks eksamiteks head põrumist!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 120 korda, sh täna 1)