Suuremad murekohad: transport ja spetsialistide nappus (12)

Eilsel lastekaitse-teemalisel arut­elul Saare maavalitsuses võeti luubi alla puudega laste ja nende perede vajadused, neile pakutavad toetused ja praeguse sotsiaalsüsteemi kitsaskohad.

Sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna peaspetsialisti Gabriela Rooso kokku kutsutud ümarlaual osalesid lisaks maa- ja linnavalitsuse ametnikele Kallemäe kooli, Rajaleidja keskuse ja Kuressaare Perekodu esindajad ning omavalitsuste sotsiaaltöötajad.

Ministeeriumi esindaja tutvustas kokkutulnuile puuetega laste ja perede tugisüsteemis kavandatavaid muudatusi. Samuti soovis ministeerium kuulda arvamusi selle kohta, millised on Saare maakonnas puudega laste ja nende perede suuremad probleemid, et neid saaks arvesse võtta.   Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja asetäitja Anneli Tõru tõdes, et Saare maakonnas on puudega lapsi kasvatavate perede jaoks üks suuremaid muresid transport. “Kaugemate piirkondade lapsed ei pääse teenuseid saama, sest paljud teenused on Kuressaare linna kesksed, transport on aga kallis,” ütles Tõru. Lapsevanemate mure on seotud näiteks lapsehoiu- ja rehabilitatsiooniteenuse saamisega.

Samuti on terav probleem spetsialistide, sealhulgas logopeedide ja psühholoogide nappus.

“Praegu väljatöötatava uue mudeli abiga, mis on planeeritud aastasse 2020, peaks hakatama neid probleeme lahendama,” lausus Anneli Tõru.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 152 korda, sh täna 1)