Libliku tehing küsimuste all (3)

Saarlasest kinnisvaraärimees Tullio Liblik ostis Jõelähtme vallalt maatüki, mis Eesti Päevalehe sõnul müüdi imeodavalt.

Liblik ostis Harjumaal Tallinna lähistel asuvalt vallalt 5,54-hektarilise maatüki maatulundusmaad hinnaga 21 000 eurot. Kolm hektarit sellest oli mets. Nädal hiljem palus Libliku firma maatüki kaheks tükeldada ja muuta ühe osa sihtotstarve elamumaaks. Nii ka tehti.

Eesti Päevaleht toob võrdluseks, et samas kandis asuv kolm korda väiksem, kuid tingimustelt samaväärne tükk maatulundusmaad maksab 26 000 eurot. Tööstusvooluga 3190-ruutmeetrine elamumaatükk maksab seevastu 39 900 eurot.  Ajalehe arvutuste põhjal oleks Liblik, kui lähtuda maa-ameti tehingute andmebaasist ja pidades silmas tehingute keskmist hinda, pidanud vallale maksma 199 994 eurot. Seega jäi Jõelähtme vallal oletuslikult saamata 179 000 eurot.

Summad läinuksid veelgi suuremaks, kui vald oleks ise juba enne sihtotstarvet muutnud ja seejärel maatükid müünud. Sellisel juhul olnuks vallal ajalehe hinnangul olnud võimalik teenida 526 433 eurot.

Tullio Liblik kinnitas ajalehele, et ei ole maatükki ostnud kallimalt edasimüümise eesmärgil ja kavatseb selle hoonestada. Millal, pole veel selge.

Vald andis kommentaari, et maad müües käitusid nad erinevaid hinnanguid silmas pidades. Kuna maatükil ei ole taristut ning on palju muinsuskaitselisi piiranguid, siis nähti lahendust just selle hinnaga müümises.  Siiski on osa vallavolinike meelest võimalik, et Liblik võis mõnele vallaametnikule meelehead anda, kirjutab Eesti Päevaleht.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 751 korda, sh täna 1)