Erametsaliit kahtleb e-PRIA läbilaskevõimes                  

MTÜ Eesti Erametsaliit soovitab loobuda kavandatavast muudatusest, mis lubab metsaühistutel taotleda investeeringutoetust ainult e-PRIA kaudu.

Maaeluministri määruse eelnõu “Metsaala arengu ja metsade elujõulisuse parandamise investeeringutoetus” muutmise eelnõus on tehtud ettepanek, mille kohaselt saavad nii ettevõtted kui ka metsaühistud metsameetme taotlusi esitada ainult e-PRIA kaudu.  Eesti erametsaliit on selles küsimuses nõu pidanud mitmete suuremate metsaühistute esindajatega ja jõudnud ühisele arusaamisele, et e-PRIA rakendus ei toeta mahukate taotluste sisestamist ning seetõttu puudub üleüldine valmidus taotluste vastuvõtmisel üleminekuks üksnes e-PRIA põhiseks. Metsaühistu taotlused on valdavalt mahukad, kuna need koosnevad väga paljude erinevate omanike kinnistutest.

“Oleme seisukohal, et seni, kuni toetuse taotlemise e-teenuse kasutamisel ei ole toetatud suuremahuliste taotluste sisestamisel nende vastuvõtmise võimekus, ei saa sellist nõuet kehtestada,” märkis Eramets TÜ juhatuse esimees Tarmo Lees kirjas maaeluministeeriumile.

Suuremahuliste taotluste puhul ulatuvad otsused sadadesse lehekülgedesse ja kuni e-PRIAl puudub võimekus taotlemine lõpuni viia, ei ole otstarbekas suunata metsaühistuid kohustuslikult seda kasutama-testima.

Eesti Erametsaliit teeb ettepaneku muuta määruse eelnõu sõnastust selliselt, et metsaühistule e-PRIA nõue kõnealuse meetme puhul ei laiene.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 58 korda, sh täna 1)