Korstnates põles tahm

Kolmapäeval põles Lääne-Saare vallas ja Mustjala vallas tahm elumaja kortnas.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Kristi Kais sõnul on tahmapõleng korstnas selge ja kõige ohtlikum märk sellest, et küttesüsteemid vajavad puhastamist. “Paljud arvavad, et kui nad on lasknud näiteks pool aastat tagasi korstnapühkijal korstna ja küttekolded ära puhastada, siis endal ei ole enam midagi muud teha kui kütta,” lausus Kais.

Tegelikult sõltub küttesüsteemide puhtus aga sellest, kui intensiivselt neid kasutada ja millega kütta. Kais soovitas majaomanikel süsteemide puhtusele aeg-ajalt pilk peale visata ja vajadusel neid ise pühkida või siis kutsuda korstnapühkija. “Kevad on käes ja pikk kütmisperiood seljataga. Nüüd on kõige õigem aeg ahjud, pliidid, korstnad, katlad uuesti puhtaks teha,” soovitas Kristi Kais.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 342 korda, sh täna 1)