KG tegi lõpupildi drooniga (1)

MAANUS MASING

MAANUS MASING

Eile kogunes ligi 80 Kuressaare gümnaasiumi 38. lennu lõpetajat ja nendega seotud seitse õpetajat Kuressaare golfiväljakule, et tähistada viimast koolikella omanäolise aktsiooniga. Nimelt oli traditsioonilise piltniku asemel seekord kohale kutsutud TV3 kohalik korrespondent Peeter Kukk koos kaameraga varustatud drooniga.

Noortele olid tähtsal päeval kaasa elama tulnud ka lapsevanemad, kelle näpunäidete järgi moodustati golfiaugu ümber spiraal. Kuna kujund moodustati selili lamades, olid kavalamad kaasa võtnud lebomatid, mida siis sõbralikult jagati. Hoolimata jahedast ilmast olid noored naerusuised. Pildistamise ajaks võeti joped maha ja lehvitati kaamerasse õhukestes tutipäeva riietes.

Kaheksast lapsevanemast koosneva initsiatiivgrupi juht Tiia Tammsalu lubas, et õige üllatus ootab noori ees alles lõpupäeval, 20. juunil. “Pärast üheksanda klassi lõppu tehtud gangnam-stiilis video Youtube’is kogus tohutu vaatajatehulga. Seekordne üllatus tuleb kindlasti veel põnevam,” lubas ta.

Lõpetajad ise tundsid väikest kahetsust, et kool varsti läbi saab. “Muidugi on kahju. Täna on juba pisaraid valatud küll. Kuid ees ootavad eksamid: eesti keel, matemaatika ja inglise keel. Ega need mulle väga ei sobi, aga saan hakkama,”1ubas Siret Lember 12.a-st.

Samas klassis õppiv Rait Kangur tunnistas, et droonipildi tegemine tuli üsna ootamatult. “Eks see natuke ootamatu oli. Varem on maal tehtud, nüüd tahtsime midagi uudsemat. Idee tuli vist lapsevanematelt, aga tundus hea – tegime ära,” rääkis Kangur.

Esimene katse droonipilti teha toimus tema sõnul juba kolmapäeval, aga siis sadas vihma ja puhus nii vali tuul, et viis kaameramehel sokid jalast ära.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 667 korda, sh täna 1)