Valjala räägib kõigiga läbi (1)

Kui kõik väljahõigatud omavalitsuste ühinemiskõnelused teoks saavad, tuleb Valjala vallal pidada ainsa Saaremaa haldusüksusena korraga kolmesid läbirääkimisi.

Lisaks Kuressaare linna juhitud ühe omavalitsuse moodustamise kõnelustele on Valjala valda kutsutud ka Ida-Saaremaa valla moodustamise läbirääkimistele ning Lääne-Saare valla väljapakutud alternatiivsetele kõnelustele, kuhu oodatakse veel Kihelkonna, Mustjala, Pihtla, Salme ja Torgu valda.

Eile mitteametlikus õhkkonnas koos istunud Valjala vallavolikogu liikmed leppisid kokku, et võtavad vastu Leisi valla kutse Ida-Saaremaa valla loomise läbirääkimistele. “Kõikidega peab läbi rääkima, sest kui tõesti seda ühtset valda ei tule, siis peab ju mingi alternatiiv olema,” ütles Valjala vallavolikogu esimees Lilia Eensaar. Üleeile Lääne-Saare vallavolikogu väljakäidud alternatiivsest ettepanekust polnud Valjala volikogu liikmed aga veel midagi kuulnud ja lugesid selle kohta alles eile ajakirjandusest.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 432 korda, sh täna 1)