Vaba Rahva Laul rahapuuduses (13)

LAIENDAB HAARET: Vaba Rahva Laulu korraldab Ülo Kannisto viiendat aastat järjest. SANDER ILVEST

LAIENDAB HAARET: Vaba Rahva Laulu korraldab Ülo Kannisto viiendat aastat järjest.
SANDER ILVEST

Taasiseseisvumispäevale pühendatud vabaõhukontserdi Vaba Rahva Laul korraldaja Ülo Kannisto palus sotsiaalmeedias abi, kuna nii lauljate kui ka Tallinna lauluväljaku ettemaksu raha pole veel koos.

Saarte Häälele ütles Ülo Kannisto, et paraku ei ole ta seni leidnud piisavalt sponsoreid üritusele. “Ma ei oodanud seda, et 25. taasiseseisvuspäeva tippüritust ei toetata, ma ei osanud selle peale tulla,” tõdes Kannisto. Korraldaja sõnul on tal vaja neljapäeva õhtuks lauljatele ettemaksuks 5500 eurot ja aprillikuu lõpuks lauluväljaku rendi ettemaksuks 5000 eurot.

“Mõnest tipplauljast pean võib-olla loobuma,” märkis ta. Samas kontserdi ärajäämise võimalust alati entusiastlik Kannisto ei näe. “Nii Kuressaare (21.08 – toim) kui ka Tallinna (20.08 – toim) üritus, kasvõi nui neljaks, ära ei jää,» oli ta kindel. Samuti rõhutas Kannisto, et lauljate nimekiri on pikk ja lisaks on Tallinna lauluväljakule tulemas ka üle neljakümne koori.

Tallinna Vaba Rahva Laulu piletid on juba mõnda aega ka müügis olnud, kuid kuna suuremat reklaami pole veel tehtud, ei ole neid ka eriti palju ostetud. Kannisto sõnul läheb kõvem reklaam lahti siiski juba täna Tartus algaval maamessil. Praegu maksab pilet 7 eurot, suve poole tõuseb hind 9 euro peale ja nädalapäevad enne kontserti 10 euro peale.

Kannisto märkis, et ei soovi kuidagi piletihinda kõrgemaks tõsta, sest ootab peost osa saama ka kõiki neid, kellel iga euro arvel. Piletitulu peaks katma üle poole Vaba Rahva Laulu eelarvest, mis jääb 100 000–200 000 euro vahele.

Eilse päeva edenedes võttis Kannisto Facebookis oleva üleskutse siiski maha. Ta selgitas, et eelkõige andis see talle endale indu juurde asjaga edasi minna ja teatud määral oli postitusest kasu ka. Nimelt võtsid Kannisto sõnul temaga päeva jooksul ühendust mitmed tuntud muusikud, kes kinnitasid, et on temaga ühes paadis.

SA Tallinna Lauluväljak projektijuht Heli Kuuse ütles, et hetkel ollakse Vaba Rahva Laulu osas äraootaval seisukohal. Ta märkis, et ettemaksu tähtaega on juba mitmel korral pikendatud, ja toonitas, et ettemaks üksi ei kata sugugi kõiki kulusid. “Siin on vaja kogu ürituse raha saada kokku,” lausus Kuuse. Konkreetse summa suurust ta ei avaldanud.

“Me ootame juba päris mitu kuud, mis saab, aga tema entusiasm on muidugi ääretu ja muidugi loodame parimat,” lisas Kuuse.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 617 korda, sh täna 1)