Saarlase Anne-Ly Suitsu suurpere leidis Inglismaal õnne

Eesti Ekspress kirjutab saarlase Anne-Ly Suitsu perest, kes oli Eesti üks tuntumaid suurperesid.

Kristi Vainküla kirjutab, et Suitsud olid üks Eesti esimesi tuntud suurperesid, kelle pealt võis ilmekalt näha, mis juhtub elatustasemega, kui peres kasvab rohkem kui kolm last. (Eesti suurim on perekond Rasva, kus kasvab 18 last.)

Ajakirjandus jälgis Suitsude elu nagu kümnevõistlust. Milline ala murrab Eesti ühe suurema pere? Kas 20-liitrises pajas kartulite keetmine või öine kuue ahju kütmine? Loomakarja talitamine? Annetatud riiete kuhilate vahel orienteerumine?

Anne-Ly ja Aivo Suits kolisid 2005. aasta suvel koos kaheksa lapsega Eestist ära. Inglismaale Hulli, 2,5-tunnise rongisõidu kaugusele Londonist. Anne-Ly oli toona 46- ja Aivo 43-aastane. Ekspressi loost saab ülevaate, miks Lihulas elanud pere Inglismaale läks ja kuidas nad seal hakkama saavad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 865 korda, sh täna 1)