JUHTKIRI: Kas suur tükk ajab suu lõhki? (2)

Vaba Rahva Laul on meeldejäävaid elamusi pakkunud paljudele inimestele nii Kuressaares kui ka Tartus. Nüüd on isamaaline üritus tulemas ka Tallinnas. Paraku kuhjuvad ürituse kohale tumedad pilved. Korraldajat kimbutab rahapuudus, mis nii suurelt ette võetud ürituse puhul ei ole tegelikult üllatav.

See paneb paratamatult mõtlema, et ehk oleks Vaba Rahva Laul võinud jäädagi vaid Kuressaare ürituseks. Küllap oleks see siingi kasvanud ja mandriltki huvilisi saarele toonud. Nüüd jääb aga loota, et suur tükk suud lõhki ei aja. On ju hoopis üks asi korraldada kontserti Kuressaare lossihoovis ja teine asi teha seda Tallinna lauluväljakul. Mastaapide vahe on lausa tohutu.

Kõigi finantsmurede juures on aga korraldaja Ülo Kannisto endiselt entusiastlik ja lootusrikas. Ühest küljest on see imetlusväärne, et leidub inimesi, kes suuri asju ette võtavad ja takistustest ei hooli. Teisalt jääb aga loota, et teda ei oota sama saatus, mis üht teist ambitsioonikat inimest, kes saarel aastaid suurt muusikaüritust vedas.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 514 korda, sh täna 1)