UUS! Mikk Rand sai regionaalmaasika kätte

Riigihalduse minister Arto Aas andis üle regionaalarengu auhinnad, millega tunnustatakse parimaid regionaalarengut toetavaid algatusi. Tunnustuse pälvisid viis ettevõtmist üle Eesti. Teiste seas ka Kinobussi eestvedaja, Laimjala kultuurijuht Mikk Rand.

„Auhinna saajaid vaadates võib öelda, et tegemist on tõeliste oma kodukoha patriootidega,“ ütles Aas. „Nad annavad oma hoolimise ja ettevõtlikkusega piirkonna arengule hoogu juurde ja nii mõnigi auhinna saanud ettevõtmine on oma regiooni kaubamärgiks või isegi visiitkaardiks.“

Põhjuseid, miks üks tunnustustest Mikk Rannale omistati, on mitmeid. Kinobuss tegeleb filmialaste koolitustega ja kinovõrgu loomisega maapiirkondadesse. Lisaks saab Mikk Ranna eestvedamisel hulk Saaremaa noori rahvusvahelise ettevõtluse ja meedialiteratuuri oskused. Projekti Rolling Images in Business Startups kaasabil on soetatud tänapäevane filmi- ja fototehnika, mida noored saavad igapäevaselt kasutada. Projekti on kaasatud kõik Saaremaa gümnaasiumiharidust pakkuvad koolid.

Märtsis välja kuulutatud konkursile „Regionaalmaasikas“ sai kandidaadiks esitada nii riigi ja kohaliku omavalitsuse asutusi, kui ka füüsilisi ja juriidilisi isikuid. Konkursile laekus 23 ettepanekut. Riigihalduse ministri moodustatud komisjon valis nende hulgast välja viis väljapaistvamat algatust. Neid tunnustati Eesti klaasikunstniku Maret Sarapu tehtud klaasist maasikaga.

Regionaalarengu auhind anti välja kolmandat korda ja sellega tunnustatakse algatusi, millel on oluline mõju piirkonna arengule ning piirkonna eripära säilimisele ja tutvustamisele.

Konkursi parimad on ellu kutsunud või korda saatnud väljapaistva regionaalarengu algatuse või teo, mille tulemusena on edenenud piirkonna majandus, loonud uusi töökohti või pakkunud piirkonnaspetsiifilisi tooteid-teenuseid või millel on olnud oluline mõju regionaalarengu tähtsustamisele ühiskonnas.

Regionaalmaasika pälvisid ka:

AS Akzo Nobel Baltics – ettevõtte panus Rapla piirkonna regionaalarengule on väga suur ning ettevõte toetab püsivalt kultuuri- ja spordielu.

Külli Eichenbaum, kes on Vana-Võromaa sõnalise pärimuse hoidja ja käsitöölisi koondava võrgustiku eestvedaja.

MTÜ Kärdla Kohvikutepäev, Ly Kaups ja Ere Naat – 10 aastat tagasi, 2007. aastal, peeti esimest korda kohvikutepäevi Eestis ja see toimus just Hiiumaal.

Vladimir Všivtsev, kes on Ida-Virumaa spordiaktivist ja üks maakonna suurima rahvaspordiürituse Narva Energiajooksu korraldajaid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 281 korda, sh täna 1)