Sajad lauljad valmistusid laulupeoks

6_laulupeoproov

Möödunud laupäeval toimus Saaremaa 51. laulupeo “Merel on sada südant” suur eelproov Kuressaare kultuurikeskuses.  Laulupeo kunstiline juht Mai Rand (üleval vasakul fotol) ütles, et kokku osales segakooride, ühendkooride ja naiskooride proovides umbes 500 lauljat. “Talv otsa on koorid lauludega tööd teinud ja nüüd oli siis selline ühise pingutamise aeg,” märkis ta. Rand lisas, et partiid olid hästi ära õpitud ja kõik sujus seega ladusalt.

Mai Ranna sõnul on sellised suured proovid enne laulupidu tavapärased. “Siis on julgem peole minna. Vahetult enne pidu on küll ka proov, aga kõik laulud pole ju sugugi lihtsad ja et neid kokku panna, on vaja ikka rohkem kui üht proovi enne pidu,” selgitas ta. Samalaadne suur eelproov lastekollektiividele toimub 2. mail.

28. mail toimuvale laulupeole on tulemas lausa 1700 osalejat ja kokku 70 kollektiivi. Seitsmekümnest kollektiivist kümme on väljastpoolt Saaremaad. Külalisi tuleb nii Lätist, Leedust, Soomest, Tartust, Tallinnast, Lihulast kui ka Hiiumaalt.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 209 korda, sh täna 1)