Rein Kirst tõusis 8. korda Saaremaa kabemeistriks

Saaremaa kabemeistrivõistluste põhiturniiril lõppesid esikohta jaganud kolmiku omavahelised mängud viigiga. Seetõttu oli üllatavgi, et järelvõistlusel paremusjärjestus kohe esimese ringiga paika sai.

Villu Kallas loovutas Rein Kirstule tsentri, kuid polnud selle piiramisel piisavalt täpne. Kallas alistus seisus, kus mõlemal oli küll järel vaid kolm kivi, kuid pääsu polnud.

Ivar Truu ei märganud Kallase kombinatsiooni, millega too kabesse murdis. Objektiivselt oli pärast seda tekkinud seis viigiline, kuid üllatusefekt mängis oma osa ning Ivaril jäi viik saavutamata. Rein Kirstu ja Ivar Truu partiis mängis viimane teatud momendini väga hästi ning sai üheks käiguks lauale võiduka seisu. Seejärel Truu aga eksis, vahetades valele poolele ning partii lõppes viigiga.

Nii saavutas järelturniiri võitnud Kirst oma 8. meistritiitli tavakabes. Rohkem on neid ainult manalamehel Paul Antsaarel (12) ja Hain Vaheril (9). Villu Kallas võitis 2004. aasta pronksi kõrvale hõbedase medali ja Ivar Truu juba neljanda järjestikuse pronksi.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 163 korda, sh täna 1)