Venemaa oligarhide “vaene itaalia arhitekt”

ELUFILOSOOFIA: Itaaliast pärit arhitekt Lanfranco Cirillo arvates tuleb Venemaal elada tagasihoidlikult ja mitte eriti särada. Mis aga peamine, kui tahad karjääri teha, tuleb osata keelt hammaste taga hoida. YOUTUBE.COM

ELUFILOSOOFIA: Itaaliast pärit arhitekt Lanfranco Cirillo arvates tuleb Venemaal elada tagasihoidlikult ja mitte eriti särada. Mis aga peamine, kui tahad karjääri teha, tuleb osata keelt hammaste taga hoida.
YOUTUBE.COM

Itaallasest arhitekt, nn Putini palee projekteerija Lanfranco Cirillo rääkis ajakirjandusele oma kõige ekstravagantsemast tellimustööst. Selle tellis temalt naine, kellele meeldib alasti ujuda.

Venemaa kodakondsust omav itaalia arhitekt Lanfranco Cirillo on juba aastakümneid projekteerinud maju Venemaa oligarhidele. Ta on tööd teinud ka Venemaa presidendile Vladimir Putinile.

Pressiga suhtlemist on Cirillo üldjoontes vältinud. Kuid mõned nädalad tagasi tegi ta erandi ja andis ekslusiivse intervjuu telekanalile Dožd. Arhitekt rääkis, kuidas tal edeneb töö Venemaal ning miks on selles riigis parem elada tagasihoidlikku elu ja avalikkuse ees eriti mitte särada.

Eriline klientuur

Cirillo sõnul algas tema koostöö venelastega juba 1993. aastal, kui ta tutvus Milanos inimesega, kes soovis endale Moskva lähistele suvila ehitada. “Alustasin inimestega suhtlemisest. Ma pole kunagi teinud endale veebilehte ega end reklaaminud,” rääkis ta. “Ma töötan Venemaal miljardäride heaks. Ajakirja Forbes rikkurite nimekirjas on 116 Venemaa miljardäri, neist 42 on minu kliendid. Olen spetsialiseerunud vaid sellisele erilisele klientuurile.”

Siinkohal tõi itaalia arhitekt kohe ühe näite – hiljaaegu olevat Roman Abramovitš lasknud tal ehitada neoromaani stiilis basseini 17. sajandist pärit elamu alla. See läinud lõppkokkuvõttes maksma 40 miljonit dollarit.

Ajakirjanduse suurema tähelepanu tõmbas Lanfranco Cirillo endale alles 2014. aastal, kui tuli ilmsiks, et Vene president andis kodakondsuse itaallasele, kelle nimi kattub Musta mere äärde Gelendžiki linna lähistele Praskovejevka asulasse ehitatud Putini skandaalse suvila arhitekti nimega. Et selle rajatisega on otseselt seotud just Cirillo, teatas kaks aastat tagasi uudisteagentuur Reuters. Toonases uudisloos oli öeldud, et itaallane kinnitas, et ta on nn suvituskeskuse, mida Reuters nimetas Putini suvilaks, looja.

Veidi hiljem selgitas aga peamiselt äriuudiseid edastav Venemaa telekanal RBK, et inimene, kelle nimi ja perekonnanimi kattuvad itaalia arhitekti omadega, on samas ka jahtklubi Finn Vene assotsiatsiooni liige. Kõnealuse assotsiatsiooni veebilehel oli kirjas, et Cirillo Lanfranco Ivanovitš on klubi aktiivne liige ja samas oli ära toodud ka tema sünniaeg. Kogu see info kattus isiku andmetega, kellele Putin andis 2014. aasta suvel Vene kodakondsuse.

Pikem lugu ilmus laupäevases Saarte Hääles.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 277 korda, sh täna 1)