UUS! Tiidrek Nurme täitis olümpianormi (1)

Tiidrek Nurme täitis pühapäeval Hamburgis Rio olümpiamängude normi.

Nurme sai Postimehe andmeil Hamburgis peetud võistlusel kirja aja 2.17,59, Rio olümpiamängude normiks oli 2.19.00.

Pühapäevasel võistlusel andis see tulemus Nurmele 24. koha, maratoni võitis Etioopa jooksja Tesfaye Abera.

Nurme ütles Postimehele, et talle pole kõik veel kupli alla kohale jõudnud ning elu sportlasena on väga ettearvamatu.

„Viimane nädal on olnud mõnes mõttes hullumeelne: ma isegi ei mäleta, mida ma esmaspäeval tegin. Viie päeva jooksul käisin kolmes riigis ja nüüd jooksin 42 km,“ ütles elu kolmanda maratoni läbinud Nurme.

Olümpianormi jooksmine ei olnud mitte Tiidrek Nurme eesmärk, vaid unistus. „Minu eesmärk on alati joosta nii hästi kui võimalik, kuid see ei tähenda, et kõik asjad klapiks. Kõik siin ilmas ei ole meie enda kätes,“ ütles ta.

„Teekond Riosse oli väga krobeline ja sügisel poleks osanud arvata, et jooksen poole aastaga kolm maratoni. Esimesel kahel sai kogenematus saatuslikuks ja ebaõnnestusin. Hamburgis suutsin neid vigu vältida. Tänud jumalale.“

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 315 korda, sh täna 1)