Töötute read Saaremaal hõrenevad taas (3)

Läinud kuu lõpu seisuga oli Saare maakonnas end töötuna arvele võtnuid ühtekokku 665 inimest. Kuu aega varem oli registreeritud töötuid maakonnas 689.

Enim on töötuid jätkuvalt Kuressaare linnas – 284. Samas võrreldes veebruari lõpuga on töötuid linnas vähemaks jäänud. Siis oli töötuid linlasi kokku 298. Lääne-Saare vallas on töötuna arvel olevaid inimesi 141. Igal pool mujal on töötuid tunduvalt vähem. Töötute arv kasvas kuu varasemaga võrreldes Kihelkonnal kahe inimese võrra, seal on nüüd 14 töötut. Üks töötu lisandus Muhu vallas, kus töötuna arvel olijaid on nüüd 28.

Töötuid on märtsi lõpu seisuga veidi enam ka Torgu ja Valjala vallas. Esimeses neist lisandus kolm, teises neli töötut. Seega on töötuid Torgus ja Valjalas vastavalt 9 ja 23.

Registreeritud töötute arv kahanes samal ajal Laimjalas, kus on nüüd 16 tööta inimest, Mustjalas (12), Orissaares (41), Pihtlas (30), Pöidel (11) ja Salmel (19). Kuu varasemaga võrreldes jäi registreeritud töötu te arv samaks Leisis (34) ja Ruhnus (3). Märtsis oli kõrgeim registreeritud töötuse määr jätkuvalt Ida-Virumaal (12,4%) ja Valgamaal (9,5%) ning madalaim Harju- (3,5%) ja Tartumaal (3,7%). Enamikes maakondades näitas registreeritud töötus märtsis vähenemist.

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid märtsi lõpus oskustöötajad ja käsitöölised (20%), lihttöölised (19%) ning teenindus- ja müügitöötajad (17%).

Kuu lõpus oli üle Eesti töötuna arvel 32 638 inimest ehk 5,1% 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 061 korda, sh täna 1)