Minifilmi festival: tujurikkujast dokumentaalini

Kuressaare gümnaasiumi korraldatud Minifilmi festivalil saab tänavu näha 18 lühifilmi.

Peakorraldaja Mart Varik ütles Saarte Häälele, et kolm neist on muusikavideod ja üks on dokumentaalfilm. Lisaks saadeti festivalile ka sketše.

“Orissaarest tuli näiteks üks “Tujurikkuja” stiilis,” märkis Varik. Muhu noortekeskuse noored said aga maha kriminaaldraamaga. “Selline mõrvamüsteerium,” kommenteeris Varik. Lühifilme saadeti festivalile mitmelt poolt üle Saare maakonna ja ka mandrilt.

Filme hindavad asjatundjad, kes tulevad ka loenguid pidama. Nimelt toimuvad enne laupäevast filmiõhtut Kuressaare linnateatris KG aulas filmialased loengud ja töötoad. Neid viivad läbi PÖFF-i lühifilmide alafestivali “Sleep-
walkers” võitnud eksperimenteeriv dokumentaalfilmide režissöör Nora Särak, animatsioonibüroo TOLM animaator Karri Kaljend, PÖFF-i produktsioonijuht Rasmus Puksmann ning KG ja Balti filmi- ja meediakooli vilistlane Liis Nimik. Laupäevane programm algab kell 10.

Filmifestival ise saab aga alguse juba täna õhtul kell 19.30, mil KG aulas toimub tasuta avalik filmiseanss, kus vaadatakse eelmiste aastate parimaid Minifilmi festivalil osalenud filme. Koolinoortele mõeldud loomeüritust Minifilm korraldab KG seitsmendat korda.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 126 korda, sh täna 1)