JUHTKIRI: Asi või elus hing?

Tänases lehes kirjutame taas kassitulistamisest – Muhus elav laulja Ivo Linna räägib oma kassist, kes suri õhupüssilasu tekitatud haava tõttu arenenud vähki. Laulja sõnul ei oleks ta ette kujutanud, et väikese Muhu saare elanike seas leidub inimene, kes on võimeline kaitsetut looma vigastama.

Veterinaar Lea Hioväin tõdeb aga, et loomade vigastamise juhtumeid on palju rohkem, kui neid avalikkuse ette jõuab. Enamiku lemmikloomaomanike jaoks on lemmikloom pere liige. Keda armastatakse ja kellest hoolitakse. Ning kelle kaotusest on raske üle saada.

Paraku on inimesi, kelle jaoks pole kassid-koerad enamat asjadest. Kui endale kuuluv “asi” ei meeldi või on ära tüüdanud, võib selle ju minema visata. Kui võõras loom pahandust teeb või lihtsalt närvidele käib, saab talle vähemalt “füüsilise noomituse” teha, kui ei õnnestu looja karja saata. Kahjuks on meie seas ilmselt neidki, kellele pakub lõbu loomade pihta lihtsalt lõbu pärast märki lasta.

Tahaks loota, et selliseid inimesi, kes loomi pelgalt asjadeks peavad, on meie hulgas siiski vaid üksikuid. Parem veel, kui selliseid üldse ei oleks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 183 korda, sh täna 1)