Head metallitöölised võetakse kahel käel vastu (2)

METALLIMEES: Aarne Brokmann näitab keevitaja Tomek Reinarti juures, milline see metalliga töötamine õigupoolest on. RAUL VINNI

METALLIMEES: Aarne Brokmann näitab keevitaja Tomek Reinarti juures, milline see metalliga töötamine õigupoolest on.
RAUL VINNI

“Võtaks ju küll kohe tööle, kui oleks võtta,” ütleb Aarne Brokmann metallkonstruktsioone tootvast firmast OÜ Raudrohi, mis kasutab kaubamärki Ferm.

Kudjapel tegutsevasse firmasse otsitaksegi metallitöölisi. “Selliseid, kes saevad, keevitavad, puurivad, paigaldavad,” loetleb firma eelarvestaja-ostujuht Brokmann. Ametinimetused on otsitavatel töölistel puurija, metallkonstruktsioonide koostaja ja keevitaja.

20 töötajaga ettevõte ei otsi täiendavat tööjõudu mitte suure kaadrivoolavuse, vaid hoopis laienemises tõttu. “Mahud on suurenenud,” tõdeb Brokmann. Alustati alla kümne töötajaga ning nüüd ongi seis selline, et töötajad, tööpinnad ja materjalid ei taha varsti enam Kudjape tootmishoonesse ära mahtuda. Tulevane uus tööpaik on samuti teada. Metallkonstruktsioonide koostaja ehk paigaldaja hakkab töötama enamasti väljaspool Saaremaad, kuna enamik objekte valmib Tallinnas ja Soomes Helsingi piirkonnas.

Paigaldaja töö lihtsam kindlasti ei ole, kui on teiste otsitavate ametimeeste oma. Brokmanni sõnul täiesti null-kogemusega meest ikka ei taheta. Oskused ja vajalikud paberid peavad olemas olema. “Joonist peab ka oskama lugeda,” ütleb Aarne Brokmann. Samas on alati võimalused end tööalaselt arendada ja vajadusel saadetakse ka täiendavatele kursustele.

Brokmann tõdeb, et head metallitöölist on tõesti raske leida. Seda lihtsal põhjusel –headel meestel on töökoht juba olemas. Brokmanni sõnul tahetakse Fermis ikka kohalikku tööjõudu kasutada, mitte kusagilt sisse tuua.

Tegelikult on üsna suur nõnda-öelda töömeeste põld Soomes. Brokmanni sõnul on selliseid töömehi küll, kes on Soomest tagasi tulnud. Mehed jäävad vanemaks ja tüdinevad välismaal tööl käimisest ära. Hea palga korral oleks sealt töötajaid tagasi tulemas küll ja veel.

See, kui palju Fermis palka makstakse, sõltub töömehest. Palju tal kogemusi on, mida ta oskab ja palju jaksab. “Läbirääkimiste küsimus,” ütleb Brokmann. Uus töötaja saab oma oskusi näidata praktikas ehk mehe töö räägib ise tema eest.

Aarne Brokmann tõdeb, et eks erinevatel aegadel on igasuguseid mehi ennast tööle pakkumas käinud. Vahel on tõesti nii, et jutt on suurem kui oskused. Sellistel meestel Fermi asja ei ole.


OTSITAKSE

  • Puurija
    Nõuded: eesti keele oskus, jooniste lugemise oskus, täpsus, varasem töökogemus.
  • Metallkonstruktsioonide koostaja
    Nõuded: eesti keele oskus, jooniste lugemise oskus, varasem töökogemus monteerijana, kohusetundlikkus.
  • Keevitaja
    Nõuded: eesti keele oskus, kohusetundlikkus, varasem töökogemus keevitajana.

Kandideerimisaeg lõpeb 15. mail.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 723 korda, sh täna 1)